‘Lubang kesepian’: Bagaimana anak Arianna Huffington menyembunyikan ketagihan kokain

Dengan semua penampilannya, Christina Huffington adalah seorang anak istimewa, dengan perhatian dan kasih sayang oleh ibu bapa yang kaya dan menghadiri kolej Ivy League. Tetapi di sebalik pintu tertutup, pelajar Universiti Yale menggegarkan barisan kokain sahaja, “enam atau tujuh kali” sehari.  

Huffington, anak perempuan media mogul Arianna Huffington, menerangkan keturunannya yang lama, perlahan ke dalam ketagihan kokain tujuh tahun dalam satu artikel baru yang ditulisnya untuk majalah Glamour.

Ia “benar-benar tidak glamor,” katanya kepada Savannah Guthrie dalam wawancara eksklusif pada Rabu HARI INI. “Saya sangat sendirian, di dalam apartmen saya menggunakan dadah sepanjang hari, dari pagi hingga malam. Tidak ada apa-apa keseronokan, saya tidak bersenang-senang. Saya sangat tertekan, saya takut, saya cemas. Saya semacam merasa terpencil dan bersendirian dan saya fikir saya tidak akan keluar dari sana. “

Huffington berkata dia membuka cobaannya untuk melukis gambaran realistik mengenai ketagihan dadah, dan bagaimana ia menyerang orang tanpa mengira latar belakang ekonomi dan sosial mereka.

“Saya benar-benar diberkati, dan itulah sebahagian daripada sebab saya bergelut ke hadapan. Apa yang saya mahu tunjukkan ialah ketagihan boleh menyerang, tidak kira apa,” katanya. “Anda boleh datang dari keluarga yang penuh kasih sayang. Anda boleh mempunyai sumber kewangan dan anda masih dapat merasakan bahawa rasa kesepian dan kekosongan dan keinginan untuk mengisi dengan bahan, jadi saya hanya ingin memberikan wajah yang berbeza kepada penyakit ini.”

Pada satu ketika, Huffington berkata laluannya untuk kemusnahan diri mendorong ibunya untuk memandu dia ke doktor untuk ujian dadah rawak. Walaupun penafian anak perempuannya, pengasas Huffington Post memberitahunya: “Saya takut dengan apa yang kamu pendusta yang baik.”

Christina Huffington with her mom and sister
Christina Huffington, kiri, mengatakan dia cuba membuat perubahan kepada orang yang ketagihannya telah merosakkan, termasuk ibunya dan adik perempuan Isabella, betul.Hari ini

Christina Huffington, sekarang 24, berkata kokain menghapuskan semua rasa tidak puas hati yang dicipta oleh perceraian ibu bapanya (bapanya adalah bekas ahli konglomerasi Republikan Michael Huffington), kecemasan sekolah asrama dan ingin memenuhi jangkaan tinggi yang ditetapkannya untuk dirinya sendiri. Dia berusia 16 tahun ketika pertama kali mencuba ubat itu. 

“Dalam satu milisaat saya telah diatasi dengan keghairahan. Setiap ketidakamanan tidak hilang, “katanya dalam majalah September.

“Dan seperti itu, kokain menjadi perkara biasa. Rakan-rakan saya dan saya akan pergi ke pusat membeli-belah selepas sekolah; Kami berkata bahawa kami mendapat jari-jari ayam, tetapi saya akan berjumpa dengan peniaga dadah dan membelanjakan $ 50 pada gram, maka seorang pengurus rumah tangga yang lama akan menjemput kami, “katanya mengenai masa kecilnya di Los Angeles. “Kami tidak mempunyai lesen kami, tetapi kami ada di rumah masing-masing.”

Huffington pertama kali mendedahkan ketagihannya dalam artikel April yang diterbitkan di laman web ibunya.

Foto of magazine article
Senior Yale menerangkan pertempuran selama tujuh tahun dengan ketagihan dalam isu Glamor September. Hari ini

Pada hari ini, Arianna Huffington berkata dia berharap cerita anak perempuannya akan membantu orang lain bergelut dengan ketagihan dan menghalang ibu bapa seperti dirinya untuk mendapatkan panggilan bilik darurat dari kanak-kanak selepas bingung dadanya. 

“Berjuta-juta remaja di usia remaja dan 20-an berjuang dengan kecanduan alkohol dan dadah,” katanya kepada Guthrie. “Jika cerita Christina dapat menghalangi seorang ibu bapa menonton sekarang daripada mendapat panggilan yang saya dapat, ‘Mama, saya tidak boleh bernafas,’ dan membantu seorang lelaki muda atau pemuda keluar, menjangkau bantuan dan tahu anda boleh mengubah hidup anda , maka ia akan berbaloi. “

Christina Huffington, Arianna Huffington, Isabella Huffington==The THIRD METRIC Conference: Redefining Success Beyond Money & Power==Private Residen...
Christina, kiri, ditunjukkan di sini pada acara Huffington Post pada bulan Jun, tinggal bersama ibu dan kakaknya, Isabella, sebelum pulang ke kolej musim gugur ini.
Jonathon Ziegler / Today

Dalam artikel itu, Christina Huffington berkata dia mula menyembunyikan ketagihan daripada ibunya, yang pertama kali hanya menyedari anak perempuannya mengalami gangguan makan dan telah dirawat dengan bulimia. Selepas ibunya menemui masalah dadahnya, dia berhenti “ayam belanda sejuk” sehingga bertahun-tahun kemudian semasa tahun kedua di Yale.

“Dengan satu pertarungan, saya pergi ke perlumbaan lagi, menggunakan empat hari seminggu,” katanya. “Saya akan bermula pada waktu pagi dan minum coke enam atau tujuh kali sebelum tidur. Saya faked sikap kasual: Apabila saya melakukan ubat-ubatan dengan rakan-rakan, saya berpura-pura saya hanya melakukannya dengan mereka. “

Selepas “suram epik,” Huffington berhenti selama lebih daripada satu tahun tetapi tekadnya dibubarkan malam pertama tahun lamanya selepas belajar bahawa bekas teman lelaki telah mula berkencan dengan teman rapat.

“Selama tiga bulan saya menggunakannya hampir setiap hari,” katanya.

Glamour cover
“Booze di 13, Cocaine di 16” adalah tajuk utama di bahagian penutup Glamour.Hari ini

Huffington menimbang hampir apa-apa, terdesak untuk mengesan sebarang ubat yang boleh ditemui dan benar-benar paranoid – dia berkata dia disyaki peniaganya memakai wayar – pada masa itu dia akhirnya mengaku kebiasaannya yang berterusan kepada ibunya, seorang konservatif-berpaling-liberal yang pernah berlari untuk gabenor California. 

“Dia sangat dikhianati dengan betapa sangat saya telah menipu dia, bagaimana saya akan meyakinkannya bahawa saya akan mengalahkan ini hanya untuk mula menggunakannya lagi. Saya terasa dahsyat, “katanya.

Dia telah menjadi tenang sejak 4 Mac 2012, “hari saya tidak akan lupa. Saya tinggal sepanjang malam melakukan kokain, kemudian merokok bersama dengan seorang kawan, “katanya.

Dia kemudian mendapati sukar untuk bernafas dan berlari bertelanjang kaki ke jalan-jalan di New Haven, Conn., Dan akhirnya di bilik kecemasan. Dia teringat meminta jururawat sebelum dia menenangkan sama ada dia akan baik-baik saja.

“Saya tidak tahu,” kata jururawat itu. “Tetapi saya berharap, jika anda, anda akan berhenti memusnahkan hidup anda.”

Huffington, yang kembali ke Yale musim gugur ini, kini tinggal di New York City dengan ibunya dan adik perempuannya, Isabella, yang mengatakan kepadanya “anda berhutang kepada kami untuk mendapatkan yang lebih baik” selepas meletakkan mereka melalui begitu banyak.

“Saya tahu ada beribu-ribu gadis di sana, seperti yang saya lakukan: bersendirian, terpencil, dan bersalah. Saya ingin memberitahu mereka bahawa untuk mendapatkan melalui itu adalah mungkin. Dan apabila anda berjaya melakukannya, anda mempunyai kehidupan, “katanya.

Loading...