Lelaki berusia 93 tahun makan tengahari di sebelah gambar isterinya lewat setiap hari

Seorang lelaki Georgia berusia 93 tahun menunjukkan bahawa cinta sejati tidak pernah mati.

Empat tahun yang lalu, Clarence Purvis kehilangan isterinya selama 64 tahun, Carolyn. Tetapi kasih sayangnya untuknya tetap dipamerkan untuk semua orang di bandar untuk melihat pada hari makan tengah hari yang dia tidak pernah terlepas.

Purvis mengambil gambar isterinya lewat dan membentangkannya di meja bersama beliau semasa makan di Smith’s Restaurant di Reidsville, di mana dia sering makan bersama Carolyn.

“Tidak ada yang mengasihi satu sama lain lebih daripada saya dan isteri saya saling mengasihi,” kata Purvis kepada WTOC stesen berita tempatan. “Saya mahu apa yang dia mahu dan dia mahu apa yang saya mahu.”

Carolyn meninggal dunia pada usia 81 tahun 2013 selepas menjalani kehidupannya di Glennsville, di mana dia bertemu Clarence sebagai remaja pada tahun 1948.

Dia dan Clarence adalah pemilik bersama Purvis Garage, dan dia adalah ibu kepada tiga, nenek dari enam dan seorang nenek dari dua orang, mengikut obituarynya.

“Makan makan tengahari, kembali, menonton televisyen, tidur, saling mencintai, apa lagi yang anda mahu?” Kata Purvis. “Kami mempunyai segala yang kami mahu.”

Lelaki Iowa mendapat hadiah istimewa dari isterinya yang lewat

Dis.23.201301:47

Pelanggan di Smith telah mengambil perhatian terhadap kasih sayang Purvis.

“Saya bertanya kepada suami saya, saya berkata, ‘Anda tahu jika sesuatu berlaku kepada saya, adakah anda meletakkan gambar saya di atas meja?’ ” Pemilik restoran Joyce James memberitahu WTOC.” Dia berkata, ‘Saya tidak fikir begitu sayang. ‘ Beliau berkata, ‘Saya sayangkan anda, tapi itu mungkin sedikit.’ ”

Dia sangat berdedikasi untuk ingatan Carolyn bahawa dia memandu ke kuburnya di Tanah Perkuburan Glennville empat kali sehari dan telah memelihara lampu kesayangan Carolyn di ruang tamu setiap masa sejak dia pergi ke hospital lima bulan sebelum kematiannya.

“Saya sangat mencintainya,” katanya. “Dan terlepas begitu banyak. Dan fikir dia akan bersama saya. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...