Kita semua keliru dengan pasukan skuad separuh pasukan Hungary yang tidak dapat melakukan apa-apa helah

Untuk mana-mana pahlawan akhir pekan yang tertanya-tanya jika mereka boleh bersaing dalam acara Olimpik, skuad Pasukan Hungary, Elizabeth Swaney berada di sini untuk memberi inspirasi.

Swaney, 33, yang dilahirkan di A.S., menghidupkan perlawanan kelayakan yang menawan pada hari Isnin di mana dia santai melepasi separuh pipi Pyeongchang tanpa melakukan satu helah.

Seperti seorang peminat yang dipetik daripada orang ramai, Swaney tidak cuba melakukan gerakan manuver udara yang kita lihat dari pesaingnya, dan hampir tidak membersihkan bibir separuh dengan setiap giliran.

Tidak mengejutkan, dia tidak layak ke peringkat akhir.

Jadi, bagaimanakah Swaney membuatnya sampai ke Sukan Olimpik dengan kemahiran terhad itu?

Terdapat 24 tempat di lapangan, dan setiap negara hanya boleh menghantar empat pemain ski terbaik ke separuh wanita. Swaney, yang menduduki tempat ke-34 di dunia, mampu membuatnya akibat kecederaan dan beberapa negara tidak menggunakan semua tempat mereka, menurut Olimpik NBC.

Swaney, yang hanya memulakan gaya ski gaya bebas pada tahun 2013, mampu bersaing untuk Hungary kerana datuk neneknya dari sana.

Calon asli California memenuhi keperluan Persekutuan Ski Antarabangsa dengan mempamerkan bersih, walaupun tidak spektakuler, berjalan di acara-acara kelayakan Olimpik.

Mesej rahsia mengenai seragam Olimpik Lindsey Vonn

20.20.201800:33

Dia memerlukan sekurang-kurangnya satu penampilan terbaik 30 pada acara Piala Dunia. Sebahagian daripada acara itu menampilkan kurang daripada 30 pesaing, jadi apa yang dia perlu lakukan ialah membuat separuh pipa itu tanpa perlu jatuh.

Lulusan Universiti California-Berkeley dengan ijazah sarjana dalam kajian reka bentuk dari Harvard, Swaney mengharapkan larian setengah separuhnya mengilhamkan orang lain untuk melepaskan sofa.

“Saya ingin menunjukkan kepada orang lain bahawa ski gaya bebas mungkin dan tidak pernah terlambat untuk masuk ke dalam sukan ini, dan membantu orang lain untuk bermimpi dan maju sukan di Hungary,” katanya kepada Reuters..

“Saya harap ini boleh menjadi platform untuk memberi inspirasi kepada orang lain.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...