Kerangka masih ditemui di Aruba tidak tergolong dalam Natalee Holloway

Serpihan tulang yang ditemui semasa pencarian di Aruba tidak tergolong dalam Natalee Holloway, seorang remaja Alabama yang hilang di pulau itu pada Mei 2005 semasa perjalanan lulus sekolah tinggi.

Ujian pada serpihan itu kembali negatif untuk kemungkinan perlawanan kepada Holloway, saintis forensik Jason Kolowski memberitahu rangkaian kabel oksigen.

Natalee Holloway
Natalee Holloway, remaja dari Alabama, hilang di Aruba pada tahun 2005 apabila dia sedang menjalani lawatan tamat pengajian. PRESS ASSOCIATED

“Dari empat sampel tulang individu hanya satu yang dijumpai manusia,” kata Kolowski, yang mengetuai ujian dan tafsiran hasil bagi siri enam bahagian Oksigen, “Kehilangan Natalee Holloway,” yang disiarkan pada bulan Ogos.

Sampel tulang DNA dikecualikan sebagai Holloway selepas gagal menandingi ibunya, kata Kolowski.

“Kami tidak tahu sama ada lelaki itu lelaki atau perempuan,” katanya kepada Oxygen. “Kami tidak tahu berapa umur orang itu, kami tidak tahu berapa lama orang itu telah mati.”

Identiti orang yang DNAnya diuji tidak diketahui, kata Kolowski.

Ayah Natalee Holloway bercakap mengenai penyiasatan kehilangannya

Ogos.16.201703:31

Natalee Holloway berusia 18 tahun ketika dia hilang semasa lawatannya ke Aruba. Dia terakhir dilihat dengan Belanda asal Joran van der Sloot di luar bar pelancong popular.

Van der Sloot kini menjalani hukuman penjara 28 tahun di Peru kerana membunuh pelajar perniagaan Stephany Flores, yang meninggal dunia pada ulang tahun kelima penghilangan Holloway pada tahun 2010.