Kejatuhan akan lebih panas di Amerika Syarikat pada tahun ini, kata peramal

Simpan sweater di dalam almari dan letakkan latte rempah labu.

Para peramal menjangkakan kejatuhan musim panas yang luar biasa pada tahun ini di bahagian besar A.S. sepanjang September, Oktober dan November.

Perkara-perkara akan menjadi sangat baik di Timur Laut dan di Barat, termasuk California, Nevada, Oregon dan sebahagian Washington, Paul Pastelok, ahli meteorologi senior di Accuweather, memberitahu HARI INI.

“Ia akan agak ringan, tidak terlalu ringan, tetapi beberapa darjah lebih tinggi daripada biasa,” kata Pastelok. “Akan ada lebih banyak hari di mana anda boleh berada di luar dan melakukan perkara-perkara.

“Ia tidak kelihatan kasar untuk kanak-kanak yang akan kembali ke sekolah,” katanya.

Timur, Selatan, dan kawasan termasuk Plains Utara dan sebahagian dari Rockies juga berkemungkinan untuk melihat keadaan lebih tinggi, menurut The Weather Company.

Satu kawasan pengecualian ialah Northwest Pacific, yang boleh melihat suhu lebih sejuk daripada purata.

Di Boston, misalnya, suhu purata pada September hingga November ini adalah sekitar 57 darjah, kata Pastelok.

Ditch sejuk: minit cuaca hangat minit terakhir

Mac.01.201403:43

Itulah beberapa darjah yang lebih tinggi daripada purata 54.5 darjah pada bulan-bulan tersebut dalam tempoh 30 tahun yang lalu.

Di Sacramento, suhu purata musim gugur ini akan menjadi 65 darjah, juga beberapa takik lebih tinggi daripada purata 63 darjah sepanjang 30 tahun yang lalu.

Mereka mungkin tidak kelihatan seperti lompatan besar, tetapi walaupun beberapa darjah suhu yang lebih tinggi daripada purata bermakna harus ada rentetan hari yang sangat hangat.

Jadi apa sebabnya di sebalik temp panas?

Tidak banyak udara sejuk yang datang dari Kanada. Terdapat juga perubahan pola cuaca liar; Apabila perubahan drastik tidak berlaku, suhu menjadi lebih normal atau lebih panas, Pastelok berkata.

Perubahan iklim juga menjadi faktor, katanya.

Loading...