Kasus yang tidak dibatalkan JonBenet Ramsey terus meningkatkan kecurigaan 20 tahun kemudian

JonBenet Ramsey menjadi nama rumah apabila badan tercekik ratu kecantikan berusia 6 tahun itu ditemui di dalam rumahnya di Colorado hari ini selepas Krismas hampir 20 tahun yang lalu.

Kes 1996 beliau tidak pernah diselesaikan dan hari ini, ia tetap menjadi topik perbualan untuk konspirator, yang berpendapat polis harus mengambil pandangan kedua fakta.

JonBenet Ramsey: Panggilan untuk siasatan baru dalam pembunuhan berusia 20 tahun

Mei.06.201603:57

“Ini adalah kejahatan yang paling kejam yang telah berlaku di kawasan Boulder selama 30 tahun berturut-turut yang saya tinggal di sini,” wartawan kamera Daily Charlie Brennan memberitahu HARI INI untuk “Where Are They Now?” siri.

Polis awalnya menyiasat ibu bapa JonBenet, John dan Patsy, bersama dengan abang berusia 9 tahun gadis itu tetapi ujian DNA dibebaskan setiap tahun bertahun-tahun kemudian.

Brennan, yang terus menutupi kertas itu, menyaman pejabat peguam daerah Boulder pada tahun 2013 untuk rekod menunjukkan bahawa juri besar telah mengundi untuk mendakwa ibu bapa JonBenet atas tuduhan penderaan kanak-kanak felon yang mengakibatkan kematian.

Jonbenet Ramsey
JonBenet Ramsey, ratu kecantikan berusia 6 tahun yang terdapat di dalam rumahnya pada tahun 1996.Fail Reuters

Ollie Grey, seorang penyiasat persendirian yang pada awalnya diupah oleh Ramseys, mengatakan dia terus bekerja kes itu hingga hari ini tanpa membayar.

“Anda perlu mencari sesuatu untuk mencari sesuatu, dan malangnya untuk kes ini, anda mempunyai agensi polis yang tidak berpengalaman,” katanya kepada HARI INI. “Mungkin ada tiga atau empat orang yang sepatutnya disiasat lebih awal dan masih perlu disiasat.”

Polis memukul tewas pada tahun 2006 ketika menuduh pelaku seks John Mark Kerr memberikan pengakuan palsu, mengatakan dia diperkosa dan dibiayai JonBenet sebelum secara tidak sengaja membunuhnya.

Seorang lagi yang berkaitan dengan kes itu adalah Michael Helgoth, kata Gray, yang percaya pita merakamkan pengakuan yang kini masih dalam menjaga rakan-rakan dan keluarga dekatnya. Tetapi Helgoth melakukan bunuh diri beberapa bulan selepas kematian JonBenet.

“Saya tidak fikir Mike melakukan semua ini sendiri. Saya fikir terdapat lebih daripada satu atau dua orang terlibat, “katanya.

Brennan memanggil teori Grey “sangat kontroversial.”

“Apabila dakwaan John dan Patsy Ramsey diturunkan, ia menunjukkan bahawa kedua-duanya telah didakwa sebagai aksesori untuk pembunuhan peringkat pertama,” katanya. “Bagaimanapun, tidak seorang pun daripada mereka telah didakwa sehingga soalan menjadi siapa? Dan satu-satunya orang lain di dalam rumah malam itu yang kami ketahui ialah Burke Ramsey. “

Saudara JonBenet kini 29 dan dilaporkan bekerja di bidang teknologi.

John Ramsey and Patricia Ramsey
John Ramsey kelihatan sebagai isterinya Patricia memegang risalah yang menjanjikan ganjaran $ 100,000 untuk maklumat yang membawa kepada penangkapan dan keyakinan pembunuh anak perempuan mereka, JonBenet, semasa sidang akhbar.Fail gambar Patrick Davidson / AFP – Getty Images

Jabatan Polis Boulder enggan ditemubual tetapi mengeluarkan kenyataan kepada NBC News dengan mengatakan bahawa dua orang detektif ditugaskan untuk kes itu dan mereka “menerima maklumat secara teratur yang dinilai.”

Peguam daerah di bandar itu juga enggan ditemuramah.

Patsy Ramsey meninggal dunia pada tahun 2006. Tahun lepas, John Ramsey bercakap dengan Barbara Walters untuk Discovery Channel yang khas, “Scandals Amerika,” kata

“Pada ketika ini, ia tidak pernah benar-benar di masa lalu, anda tidak akan dapat mengatasi kehilangan seorang anak, anda teruskan,” katanya..