‘Kami akan menjadi tua bersama!’ Wanita bersatu semula dengan kereta 43 tahun selepas ia dicuri

Ini kisah cinta yang hilang, dan dijumpai lagi, beberapa dekad kemudian.

Terry Dietrich masih remaja pada tahun 1972 ketika dia memutuskan untuk berbelanja di atas kereta impiannya, Corvette Stingray biru terang. Dan enam bulan kemudian, dunianya hancur apabila kereta berharganya dicuri.

Wanita bersatu semula dengan Corvette yang dicuri selepas 43 tahun

07.07.201502:55

Dietrich memberitahu NBC Frances Rivera untuk hari Ahad bahawa selama enam bulan, dia “menyukainya, setiap minitnya.” Sehingga hari ketika kereta itu dicuri dari tempat letak kereta pejabatnya.

Dietrich berkata polis memberi sedikit harapan kepadanya, dan memberitahunya bahawa Corvette yang dikasihinya mungkin telah menjadi baik.

“Saya sangat sedih,” katanya. “Saya mengambil masa beberapa tahun untuk menyelesaikannya.”

Kemudian, Oktober lalu, panggilan keluar dari biru kepada orang asli Georgia, memberitahu bahawa kereta beliau telah ditemui di North Carolina.

Kerana Allstate Insurance telah membayar untuk kereta yang hilang, ia tidak lagi secara teknikal milik Dietrich. Iaitu, sehingga minggu lalu, ketika Allstate memberinya kejutan terhadap hidupnya: Ejen insurans asal Dietrich keluar dari persaraan untuk menyerahkan Corvette kepadanya – pada hari ulang tahun ke-62nya.

“Segala-galanya hanya datang kembali dan kelihatan begitu biasa,” katanya semasa mendedahkan, menceritakan bahawa kereta tercintanya kedengaran sama.

“Saya tahu sudah tua,” katanya. “Tetapi saya juga sudah tua, kita akan menjadi tua bersama.”