Kamera keselamatan sekolah menangkap rakaman menyeramkan – adakah ia hantu?

Sekolah Ireland mungkin mempunyai beberapa hantu di kalangan badan pelajarnya.

Kamera pengawasan menangkap beberapa kejadian yang menyeramkan di lorong pada pukul 3 pagi pada 1 Oktober di sekolah Deerpark CBS di Cork, Ireland, hanya beberapa minggu sebelum Halloween.

Cam keselamatan menangkap jalan-jalan yang menyeramkan di sekolah di Ireland

Oktober.11.201701:10

Lockers goncang, kertas terbang, pintu slam dan tanda plastik pada lantai flop tanpa orang yang melihat.

Apabila melihat rakaman pertama, timbalan prinsipal Deerpark, Aaron Wolfe menghantar klip kepada pengetua Kevin Barry dalam ketidakpercayaan.

“Kami tidak dapat memahami bagaimana ini telah berlaku,” kata Wolfe kepada HARI INI dalam e-mel. “Sekiranya ia menjadi lelucon, ia sangat baik!”

DEERPARKCBS / Youtube

Wolfe datang ke sekolah tahun lepas dan dimaklumkan oleh kakitangan kejadian yang pelik pada masa lalu, dari lorong-lorong yang tidak sejuk dengan bunyi menangis.

“Ramai orang telah menghubungi kami dengan cerita tentang sekolah yang dihantui,” katanya.

DEERPARKCBS / Youtube

Nasib baik sekolah tidak mempunyai apa-apa jenis backstory menyeramkan yang boleh mencadangkan aktiviti paranormal.

“Sekolah ini dibina di tapak yang dikenali sebagai Green Gallows,” kata Wolfe. “Pada abad ke-19, penjenayah digantung di sini. Kami hanya mendapati bahawa pada hari Isnin. Pub berdekatan sebenarnya dipanggil Gallows. “

DEERPARKCBS / Youtube

Terdapat acara Halloween di sekolah yang akan datang yang dipanggil “Fearpark, ” meninggalkan kemungkinan bahawa ia adalah gurauan.

“Orang ramai telah mencadangkan kami menggunakan skrin hijau, atau menyunting seseorang,” kata Wolfe. “Saya harap sekolah kami mempunyai jenis sumber. Lain-lain telah menyarankan bahawa garis memancing digunakan. Saya tidak nampak bagaimana garis memancing boleh membuka loker kerana pintu loker tidak tertutup kecuali selak dihidupkan.

“Selain itu, koridor terletak di tingkat pertama dan tetingkap di belakang loker tidak dibuka. Walau bagaimanapun, apa-apa pun boleh dilakukan.”

DEERPARKCBS / Youtube

Wolfe tidak percaya sekolah itu dihantui, tetapi dia mungkin mahu keluar dari lorong-lorong gelap lewat malam sebelum Halloween.

“Seorang medium telah menghubungi kami untuk mengatakan bahawa sesuatu akan berlaku kepada saya satu malam yang akan menjadikan saya orang percaya!” katanya.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.