Kakak Ron Goldman Kim marah atas O.J. Siri TV: ‘Saudara saya adalah seorang wira’

Perdana siri FX “American Crime Story: The People v. O.J. Simpson” pada malam Selasa adalah hit besar dengan pengkritik dan peminat, tetapi tidak semua orang bersorak saga jenayah yang sebenarnya dari apa yang dipanggil Trial of the Century.

Kim Goldman, yang saudaranya Ron terbunuh bersama Nicole Brown Simpson pada 12 Jun 1994, tidak puas hati bahawa kesakitan keluarganya telah dibawa kembali ke perhatian lebih daripada 20 tahun selepas pemboman bom Hall of Famer NFL.

Kim Goldman marah atas apa yang TIDAK dalam ‘The People v. O.J. Simpson ‘

Februari.03.201602:31

“Saya terpaksa kini terpaksa bertahan minggu ini selepas minggu,” katanya kepada HARI hari Rabu.

Dan apa yang membuatkannya sedih ialah cerita yang paling kerap dilayaninya tidak diberitahu.

“Apa yang saya rasa malangnya akan hilang dalam ini adalah adik saya melakukan perbuatan baik,” katanya. “[Dia] berjalan pada apa yang kami percaya adalah kejahatan yang dahsyat dan dia tidak berlari.”

LEBIH: Saudara perempuan Ron Goldman: Kenapa saya tidak membunuh O.J. Simpson apabila saya mempunyai peluang

Ron Goldman
Ron Goldman pada awal tahun 1990-an. Katanya Kim berkata kisah heroiknya hilang lagi.HARI INI

“Mereka tidak menunjukkan bahawa dalam hal ini,” dia terus menangis. “Dan itu benar-benar menghisap. Saudaraku boleh berlari dan menyelamatkan nyawanya sendiri. Dan dia tetap menolong kawannya [Nicole] … Saya mahu orang ingat kakak saya seorang pahlawan.”

Ron Goldman, seorang pelayan berusia 25 tahun dan rakan Nicole, telah berhenti di rumahnya Los Angeles untuk melepaskan kacamata yang dilupakan ketika dia ditikam mati di luar pintu depan.

LEBIH: ‘Tidak Boleh Menerima’: Kim Goldman dalam kehidupan sebelum dan selepas O.J. Percubaan pembunuhan Simpson

Simpson didapati tidak bersalah atas kedua-dua pembunuhan pada 3 Oktober 1995. Dua tahun kemudian, dia didapati bertanggungjawab dalam percubaan sivil yang dibawa oleh ibu bapa Goldman.

Gambar: Murder defendant O.J. Simpson (C) listens to the n
O.J. Simpson (tengah) setelah mendengar keputusan yang tidak bersalah, bersama-sama peguam F. Lee Bailey (kiri) dan Johnnie Cochran Jr pada tahun 1995.MYUNG CHUN / AFP / Getty Images

Bekas Buffalo Bill, 68, kini sedang menjalani hukuman penjara 33 tahun di Nevada kerana penculikan dan rompakan bersenjata yang berpunca daripada penahanan 2007 di Las Vegas.

Kim Goldman telah menulis empat buku tentang kematian dan perbicaraan saudaranya, termasuk yang paling laris “Jika Saya Memiliki Ini: Pengakuan Pembunuh.”

Pada tahun 2014, dia memberitahu HARI hari kemarahannya terhadap Simpson masih berlarutan, menggambarkan sesaat sejurus selepas perbicaraan itu ketika dia menganggapnya mengalir dengan keretanya selepas melihatnya di tempat letak kereta.

“Saya bukan seorang pembunuh supaya tidak menjadi sebahagian daripada saya, tetapi saya pastinya fantasi,” katanya..

“Tidak ada seorang pun di sekitar saya berfikir, ‘Ia hanya dia dan saya.’ Saya mempunyai kemarahan dan kemarahan, tapi pada penghujung hari, itu bukan siapa saya. “

“Kisah Jenayah Amerika: Rakyat v. O.J. Simpson” mengudara pada hari Selasa pukul 10 p.m.

Kim Goldman memberitahu cerita mangsa jenayah dalam buku ‘Media Circus’

21.2.201504:43

Ikut Randee Dawn di Twitter.