Joe Biden mendapat emosi ketika Presiden Obama mengejutkannya dengan Medal of Freedom

Persahabatan Rumah Putih yang melancarkan satu juta orang meme.

Presiden Barack Obama dan Naib Presiden Joe Biden mendapat banyak perhatian untuk persahabatan mereka selama lapan tahun mereka bekerjasama, dan pada hari Khamis bon mereka menjadi pusat perhatian ketika Obama mengejutkan Biden dengan memberinya Medal of Freedom presiden, orang awam tertinggi penghormatan, semasa majlis Rumah Putih.

Joe Biden menyeka air mata kerana Obama mengugutinya Medal of Freedom

Januari.13.201703:05

Obama memulakan upacara kejutan itu dengan mengatakan bahawa dia mahu memberi penghormatan kepada “wakil presiden terbaik Amerika yang pernah ada.”

“Ini juga memberi peluang kepada internet untuk membincangkan tentang bromance kami,” katanya, kerana orang ramai dan Biden meletupkan ketawa.

Obama menyerlahkan bagaimana dia datang untuk memilih Biden sebagai pasangannya dan memberikan butiran mengenai acara-acara penting dari masa mereka bersama, walaupun mendedahkan bahawa dia, Michelle Obama dan anak perempuannya, Malia, 18, dan Sasha, 15, menganggap diri mereka sebagai “Bidang kehormatan . “

Tonton Catatan Penuh dari Majlis Perbarisan Pingat Kejadian Biden

12.12.201724:41

Lihat sorotan dari upacara dalam video di bawah:

Obama juga memberi kesaksian kepada watak dan kehangatan Biden. “Jika anda tidak boleh mengagumi Joe Biden sebagai orang yang anda ada masalah,” kata Obama, mengutip seorang anggota Parti Republik yang senat. “Dia sama baiknya dengan manusia seperti Tuhan yang pernah dicipta.”

Emotional Biden Terima kasih keluarga, Obama semasa Majlis Pingat Surprise

12.12.201702:29

Biden yang menangis berdiri ketika presiden mengikat medali di lehernya, dan ketika tiba waktunya untuk bercakap, dia memunculkan gunung pujian di belakangnya, mengungkapkan bagaimana keduanya terjebak bersama melalui kejayaan dan tragedi.

BERKAITAN: Joe Biden mencadangkan 5 kali kepada isteri Jill sebelum mereka berkahwin

“Saya tidak pernah kenal presiden – dan beberapa orang yang pernah saya jumpai sepanjang hidup saya, saya boleh bergantung kepada kurang dari satu tangan – yang mempunyai integriti, kesopanan dan rasa keperluan orang lain seperti yang anda lakukan, “Kata Biden, dan kemudian mendedahkan bagaimana dia bersandar kepada Obama sebagai anaknya, Beau, bekas jaksa perdana Delaware, kehilangan pertempuran kansernya.

Biden berkata sebagai naib presiden Obama adalah penghormatan: “Saya boleh mengatakan bahawa saya adalah sebahagian daripada perjalanan seorang lelaki yang luar biasa yang melakukan perkara yang luar biasa untuk negara ini.”

“Saya tidak layak menerima ini,” kata Biden mengenai pingatnya. “Tetapi saya tahu ia datang dari hati presiden.”

Loading...