Ibu bapa menuntut pembuli anak, mengancam daerah sekolah

Mereka mula memilih Billy Wolfe di sekolah rendah. Di sekolah menengah, penyerangan kata-kata ganas telah disertai oleh tinju. Di sekolah menengah, ia adalah sama.

Ketika pembuli dalam satu komuniti Arkansas, merasa perlu untuk mengalahkan seseorang, mereka mencari Billy Wolfe.

“Saya tidak pasti,” kata budak lelaki berusia 16 tahun itu pada hari Rabu pada hari HARI apabila ditanya mengapa hidupnya telah menjadi mata hitam, luka dan lebam.

Dengan ibunya, Penney Wolfe, di sisinya, Fayetteville, Ark., Pelajar menonton video. Satu menunjukkan seorang pembuli melompat dia di bas sekolah dan membanting kepalanya ke tingkap. Satu lagi, yang diambil oleh seorang pelacur yang membuli, menunjukkan seorang kanak-kanak keluar dari sebuah kereta di perhentian bas Billy, berjalan dengan sengaja sehingga dia, dan menyerangnya di muka.

“Mereka melarikan diri dengannya, jadi mereka fikir mereka boleh terus melakukannya,” kata Billy kepada KINGDOM bersama Matt Lauer. “Saya tidak tahu apa yang bermula. Mungkin ‘sebab saya berpindah di sini di sekolah rendah dan ia mengikuti saya sepanjang perjalanan ke sekolah menengah. “

Ibunya menyuarakan kata-katanya. “Saya tidak tahu,” katanya. “Dari serangan pertama apabila anak-anak tidak mendapat masalah, mereka fikir ia baik-baik saja. Mereka berfikir, ‘Dia sasaran yang baik, dia sasaran yang mudah, dan tidak usah memukulnya kerana kita tidak akan mendapat masalah.’ “

Di samping serangan fizikal, terdapat pembulian siber yang terdiri daripada penyiaran Internet yang mengatakan, “Setiap orang membenci Billy Wolfe,” yang menuduh dia sebagai gay.

Ibu bapanya telah mengejar cara yang biasa untuk mendapatkan ganti rugi, daripada bercakap dengan ibu bapa penyangak Billy untuk merayu kepada pegawai sekolah. Apabila serangan telah berterusan, mereka akhirnya mengambil kesempatan untuk menyewa seorang peguam dan menyaman sekurang-kurangnya salah satu daripada pembuli. Mereka juga telah awam, memberitahu kisah Billy kepada The New York Times, yang memainkannya di halaman depan akhbar itu.

Rawatan yang adil?
Pegawai sekolah Fayetteville, memetik undang-undang privasi, mengatakan mereka tidak dapat memberi komen mengenai tuduhan Wolfe itu. Pegawai enggan hadir di kamera, memberitahu HARI hari bahawa mereka mempunyai dasar tidak toleransi terhadap buli. “Malangnya, dari masa ke semasa insiden ini akan berlaku,” kata pegawai dalam satu kenyataan, tetapi, dan apabila mereka melakukannya, daerah itu bertujuan untuk “merawat dengan adil semua yang berkenaan.”

Kalau begitu, kata peguam keluarga, Westbrook Doss, Jr., tidak akan ada tuntutan undang-undang terhadap seorang pembuli dan kemungkinan lebih sesuai dengan pembuli lain selain menentang daerah sekolah. Keluarga tidak membantah bahawa tindakan disiplin mungkin diambil terhadap beberapa kanak-kanak yang terlibat dalam menyiksa anak mereka, tetapi, mereka mengatakan, tiada siapa yang pernah dituduh dengan serangan walaupun bukti video.

“Saya tidak fikir ia berlaku dalam kes Billy,” kata Doss. “Mungkin terdapat kes-kes lain di mana mereka telah bertindak balas dengan sewajarnya. Apa yang kita minta adalah tindak balas yang sesuai. “

Malah, dalam artikel The New York Times, Wolfes berkata bahawa mereka diberitahu selepas satu serangan yang mungkin anaknya membawanya sendiri.

“Kanak-kanak ini tidak mendapat masalah,” kata Penney Wolfe. “Mereka tidak perlu bertanggungjawab terhadap undang-undang kerana menyerangnya.”

Keluarga itu enggan berpindah ke daerah sekolah lain. Mereka mahu anak mereka belajar untuk berjuang untuk hak-haknya, dan mereka membantunya untuk melakukan itu. Tetapi grednya telah menderita dan terdapat banyak hari apabila dia memohon untuk dibenarkan tinggal di rumah dan tidak pergi ke sekolah.

Billy, yang suka bermain gitar, bukan tanpa kawan. “Mereka tidak memilih saya apabila kawan-kawan saya berada di sekitar, kerana saya bersuara dengan beberapa orang besar, dan mereka tidak ganggu dengan mereka,” katanya. “Mereka mendapat saya semasa saya bersendirian, seperti menunggu bas dengan kakak saya.”

Atau, ibunya menambahkan, seperti masa dia berada di mejanya di kelas dan seorang pelajar lain membutakannya dengan pukulan yang tidak diprovokasi di rahang yang mengoyakkan bahagian dalam pipinya.

Lauer bertanya kepada Billy jika menceritakan kisahnya kepada The Times dan HARI INI tidak akan membuatnya lebih sasaran.

“Saya sudah tahu, kerana kawan-kawan saya telah memberitahu saya bahawa orang tidak berpuas hati dengan saya di sekolah, tetapi apa yang boleh kamu lakukan?” Katanya sambil mengundurkan diri. “Sekiranya mereka tidak berpuas hati, mereka akan menjadi tidak berpuas hati.”