Hunter mempertahankan dirinya selepas gambar dengan jerapah yang mati menyebabkan kemarahan

Seorang pemburu Amerika yang bangga dengan gambar dengan zirafah yang dibunuh di Afrika Selatan tahun lalu mempertahankan dirinya selepas menghadapi gelombang kemarahan di media sosial dari pencinta haiwan.

Wanita Kentucky, Tessa Thompson Talley membunuh jerapah hitam jarang berlaku pada memburu undang-undang pada bulan Jun 2017 dan menyiarkan gambar perayaan di Facebook, yang disiarkan pada 16 Jun lalu dengan mesej yang marah oleh laman web Afrika Selatan yang berpusat di Afrika Selatan.

Imej wanita Amerika dengan jerapah yang mati menyerang kemarahan

Jul.03.201802:37

“Sekiranya kerajaan kita tidak dapat menjaga hidupan liar kita, maka masa kita berdiri dan bertanggungjawab terhadap benua, tanah, sumber dan hidupan liar kita … berkongsi saham bahagian!” laman web itu menulis dalam tweet susulan. “Dan mari kita mempunyai suara bersatu melawan penangkapan Afrika, itu satu-satunya rumah yang kita ada.”

Gambar-gambar, yang telah dimansuhkan oleh Talley dari Facebook, menarik perhatian orang lain, termasuk pelawak Ricky Gervais, yang menulis di Twitter bahawa “jerapah kini berada di ‘senarai merah’ bahaya akibat kejatuhan 40% dalam 25 tahun yang lalu. Mereka boleh menjadi pupus.

Dia kemudian menambah dalam siaran Facebook yang dibebankan bahawa dia “sakit pemburu trofi cuba untuk alasan sukan mereka suram dengan mengatakan mereka menyediakan perkhidmatan.”

Pelakon Debra Messing memanggil Talley sebagai “pembunuh yang menjijikkan, jahat, amoral, kejam, mementingkan diri sendiri.”

Talley menolak temu bual dengan HARI INI, tetapi mengeluarkan kenyataan mempertahankan dirinya. Dia berkata ia adalah satu perbuatan yang dibenarkan dan dibolehkan dan baka zirafah yang dibunuhnya tidak jarang berlaku selain daripada berusia 18 tahun.

“Ini dipanggil pemuliharaan melalui pengurusan permainan, ” katanya.

Dia juga mendapati kritikan menjadi seksis.

“Bagi semua orang yang ingin mati atau bahkan mengancam kematian saya, ini tidak akan memberi kesan positif kepada pergerakan anda, tetapi ia hanya memperlihatkan dunia bagaimana keutamaan anda,” katanya. “Gambar yang sama mungkin telah disiarkan, dan diposting setiap hari, lelaki dengan trofi mereka dan bukan perkataan dikatakan.

Pemburu Idaho Sabrina Corgatelli bercakap tentang gambar jerapah yang mati

Ogos.03.201503:18

“Ia adalah wanita yang memburu lebih banyak kesedihan daripada aktivis hak asasi ‘toleran’ dan ‘penyayang’ semua penyayang. Ini menyakitkan kepada majoriti orang bagaimana wanita dirawat di seluruh dunia, kecuali dalam hal pemburu wanita. Anda orang menyebut diri anda sebagai penyayang dan penyayang, tetapi beberapa perkara yang paling jahat telah diarahkan kepada saya dan ramai pemburu wanita lain. “

Paul Babaz, presiden Safari Club International, berkata pemburuan seperti bantuan Talley untuk usaha pemuliharaan.

“Wang yang dia bayar untuk memburu ini terus ke komuniti tempatan, ia akan memberi faedah kepada haiwan itu kerana kini ada faedah ekonomi,” kata Babaz pada hari Ahad..

Pembunuhan Cecil the Lion meletakkan memburu permainan besar menjadi fokus tajam

Ogos.01.201502:33

Talley adalah pemburu terbaharu yang terkena tembakan untuk menyiarkan gambar pembunuhan di Afrika. Doktor gigi Minnesota, Walter Palmer menghadapi tindak balas hebat yang mengakibatkan dia menutup perniagaannya selama beberapa bulan pada tahun 2015 selepas dia membunuh seekor singa tercinta bernama Cecil semasa memburu di Zimbabwe.

Pemburu Idaho Sabrina Corgatelli menghadapi kritikan yang sama pada 2015 untuk gambarnya dengan jerapah yang mati.

“Saya tidak memburu bukan untuk semua orang, itu yang membuat dunia ini hebat adalah perbezaan,” kata Talley.

“Tetapi untuk membuat ancaman kepada sesiapa kerana mereka tidak percaya dengan cara yang anda lakukan adalah tidak boleh diterima. Jika ia adalah kepercayaan lain yang berbeza, ancaman dan penghinaan akan dianggap mengerikan, namun atas sebab tertentu ia adalah OK untuk bertindak dengan cara ini kerana ia memburu. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...