Hoda Kotb menyertai Savannah Guthrie sebagai co-anchor HARI INI

Hoda Kotb telah dinamakan sebagai penunggang utama HARI INI, menjadikan debut rasmi beliau pada Selasa hanya selepas pengumuman oleh Pengerusi NBC News Andy Lack.

Kotb, 53, akan menyertai Savannah Guthrie di meja utama semasa dua jam pertama program berita pagi. Dia juga akan terus menjadi tuan rumah bersama jam keempat TODAY dengan Kathie Lee Gifford.

Hoda Kotb menyertai Savannah Guthrie sebagai co-anchor HARI INI!

02.0.20.201801:27

“Ia tahun 2018 dan kami akan menendang sepanjang tahun kerana Hoda secara rasmi menjadi saingan utama Hari Ini,” kata Guthrie selepas pengumuman pembukaan program yang menampilkan nama Kotb untuk kali pertama. “Ini menjadi keputusan paling popular NBC News yang pernah dibuat dan saya sangat gembira.”

Selepas pasangan memainkan semula program pembukaan, Kotb mencatatkan namanya sebagai “tepat dan segala-galanya.”

“Saya mencubit diri saya,” katanya.

“Anda adalah rakan kongsi dan kawan dan kakak dan saya sangat gembira melakukan ini,” tambah Guthrie.

Kotb, yang menyertai NBC News pada tahun 1998 sebagai seorang wartawan untuk “Dateline,” telah menjadi pengganti kerap di kerusi anjung TODAY sejak bertahun-tahun. Dia menjadi kehadiran tetap di tempat selepas Matt Lauer dipecat sebagai TODAY anchor pada 28 November berikutan dakwaan salah laku seksual oleh seorang rakan wanita. Apabila Guthrie mengumumkan keesokan harinya bahawa Lauer telah dipecat, Kotb berada di sisinya.

“Selama beberapa minggu yang lalu, Hoda melangkah ke peranan bersama bersama Savannah dengan lancar, dan kedua-duanya telah melanda tanah dengan cepat,” kata Lack dalam e-mel Selasa kepada kakitangan. “Mereka mempunyai hubungan yang tidak dapat dinafikan antara satu sama lain dan yang paling penting, dengan penonton, ciri khas HARI INI.”

“Hoda, dalam kata-kata, luar biasa, dia mempunyai keupayaan yang jarang untuk berkongsi detik-detik yang sahih dan tulus walaupun dalam keadaan berita yang paling sukar. Ini adalah penghormatan kepada kepelbagaiannya dan keingintahuannya yang semula jadi,” kata Lack.

Kotb dan Guthrie, yang telah bersama-sama berlabuh HARI INI sejak 2012, akan menjadi pasangan pertama wanita untuk menjadi pesaing HARI INI, walaupun mereka bukan duo pertunjukan pagi semua wanita. (ABC News ‘Diane Sawyer dan Robin Roberts bersekutu sejak 2006-2009).

Kotb memulakan kerjaya beritanya dengan melaporkan dan meletakkan jawatan untuk stesen penyiaran di New Orleans dan Fort Myers. Dia menjadi tuan rumah bersama jam TODAY keempat dengan Gifford pada 2008. Dia juga menjadi tuan rumah “The Hoda Show on SiriusXM.”

Pada tahun 2017, Kotb mengumumkan pengangkatannya sebagai seorang bayi perempuan. Anak perempuannya, Haley Joy, berfungsi sebagai inspirasi buku yang akan datang, “Saya Sudah Mencintai Anda Sejak Selamanya.”

HARI INI's new team of co-anchors grace the upcoming issue of People magazine.
Pasukan baru yang bertanding bersama TODAY mengagumkan majalah People yang akan datang.Orang

Dalam majalah People yang akan datang, Kotb berkata para eksekutif NBC menawarkan kepadanya kedudukan kokoh sejurus sebelum cuti.

“Peliknya ia tidak menyentuh tajuk utama kerana kami telah bekerja bersama untuk masa yang lama,” katanya.

Dalam wawancara bersama mereka dengan majalah tersebut, Guthrie berkata “kami berterima kasih kepada NBC kerana tidak mempunyai tanggapan lama” tentang apa yang sepadan dengan pasukan.

“Saya fikir mereka memandangnya dan berkata, ‘Kenapa anda mengubahnya? Ini berfungsi, ia berasa baik,'” katanya..

Penemu SAINS baru juga membincangkan persahabatan mereka dan sinergi yang mereka kongsi.

“Apabila anda mengklik dengan seseorang, lelaki, wanita, tidak penting. Jika ia berfungsi, ia berfungsi, “kata Kotbb.” Kami seperti saudara perempuan. “

HARI INI colleagues toast the new anchor!
KANAK-KANAK HARI INI menghidangkan sauh baru!Nathan Congleton / HARI INI

Pengacara HARI INI yang baru, bersama rakan-rakan mereka, membuang berita dengan champagne pada penghujung jam kedua.

“Saya berharap semua orang dapat melihat bagaimana semua orang mengasihi Hoda, memberikan pelukannya. Semua orang sangat teruja dan sepatutnya,” kata Guthrie. “Ia bercakap dengan jenis orang yang anda ada hari ini pada HARI INI dan ada yang banyak untuk dirayakan.