Guru menulis nota kepada 130 pelajar selepas cubaan bunuh diri remaja

Brittni Darras masih boleh mengingati kejutan mencari tahu daripada seorang ibu bapa bahawa seorang pelajar yang dia anggap berbuat baik telah hampir membunuh diri.

Guru Bahasa Inggeris dari Sekolah Tinggi Rampart di Colorado Springs, Colorado, mula menangis ketika dia mendengar berita itu pada persidangan ibu bapa-guru pada bulan Mac. Mesyuarat emosi kemudian mencetuskan idea.

Colorado high school teacher who wrote heartfelt notes to more than 100 students
Guru sekolah tinggi Colorado, Brittni Darras menulis nota peribadi kepada 130 pelajar selepas mengetahui tentang kesan surat yang ditulisnya kepada seorang pelajar yang cuba membunuh diri.Dengan hormat dari Brittni Darras

Bermula dengan surat tulus yang ditulis kepada gadis itu ketika dia sedang pulih di hospital, Darras, 25, menghabiskan dua bulan menulis surat kepada 130 muridnya mengenai kualiti hebat mereka dan berapa banyak mereka dihargai di sekolah.

BERKAITAN: Untuk tamat pengajian, pelajar menarik seluruh kelas seniornya – semua 411 daripadanya

Dia memberikan mereka kepada setiap pelajar sebelum mereka bercuti musim panas, mendorong pelukan dan senyuman dari banyak remaja ketika mereka membaca kata-kata yang baik. Seorang pelajar menumpaskan suratnya ke udara dan berkata ia adalah perkara terbaik yang pernah diperolehnya.

“Percubaan bunuh diri gadis ini membuat saya menyedari dia merasa tidak penting dan tidak membuat perbezaan di dunia ini,” kata Darras HARI INI. “Untuk kanak-kanak yang lain, sangat sukar bagi kita untuk mengetahui siapa yang berjuang dengan pemikiran kemurungan atau bunuh diri. Sekiranya dia mempunyai respons dan saya tidak dapat melihatnya sebagai perjuangan, satu-satunya perkara yang saya boleh buat ialah menulis setiap satu daripadanya kad yang unik. “

Colorado high school teacher who wrote heartfelt notes to more than 100 students
Darras merancang untuk meneruskan tradisi menulis surat istimewa kepada semua pelajarnya pada akhir setiap tahun persekolahan.Dengan hormat dari Brittni Darras

Reaksi terhadap surat awal yang dihantar kepada gadis di hospital itu memberikan dorongan untuk menulis kepada semua maharaja dan juniors di kelasnya.

“Ibunya berkata bahawa anak perempuannya menangis, berpaling kepada ibunya dan berkata, ‘Bagaimana mungkin seseorang mengatakan perkara yang baik tentang saya? Saya tidak fikir sesiapa pun akan merindukan saya jika saya tidak pergi,” kata Darras. Ia membuatkan saya menyedari bahawa saya terlalu dekat dengan kehilangan pelajar lain untuk membunuh diri. “

BERKAITAN: Pelajar membuat video berkuasa mengenai pencegahan bunuh diri: ‘Ia boleh menyelamatkan nyawa’

Bolehkah anda mempunyai kebimbangan dan kemurungan??

Mac.01.201600:58

Darras juga memperibadikan setiap 130 surat berdasarkan perbualan biasa yang selalu diusahakannya bersama pelajar sebelum dan selepas setiap hujung minggu semasa tahun persekolahan. Untuk kelas 2 Rachael Redmond, 16, ia melibatkan menyebutkan sebuah memoir yang hebat yang telah ditulisnya, dan menjadi ahli pasukan bola keranjang gadis.

Colorado high school teacher who wrote heartfelt notes to more than 100 students
Darras diperibadikan setiap nota, termasuk yang satu ini kepada maharaja Rachael Redmond.Rachael Redmond

“Saya rasa itulah sebabnya ia sangat bermakna kepada kita semua,” kata Redmond kepada HARI INI. “Ia bukan hanya satu,” Hei, mempunyai musim panas yang baik, “ia adalah ingatan khusus atau sesuatu yang kita katakan.

“Ia membuatkan kami berasa sangat penting. Sesetengah kanak-kanak mendapat kad mengenai perkara yang berlaku yang mereka fikir tiada siapa yang teringat, dan ia membuat mereka sangat gembira.”

Colorado high school teacher who wrote heartfelt notes to more than 100 students
Darras merancang untuk membuat surat kepada pelajar tradisi tahunan.Dengan hormat dari Brittni Darras

Darras, yang telah berada di sekolah selama lima tahun, berada di dalam pengajaran pertamanya ketika seorang pelajar di Rampart melakukan bunuh diri. Dua sekolah menengah lain di Colorado Springs mempunyai tiga kes bunuh diri dalam satu tempoh sepanjang 10 hari pada bulan Mei, jadi ia merupakan isu yang berada di barisan hadapan sekolah.

BERKAITAN: Ceramah yang boleh menyelamatkan nyawa: Bagaimana untuk membicarakan tentang bunuh diri kepada anak-anak dari mana-mana umur

“Kanak-kanak berfikir (bunuh diri) adalah sesuatu yang berlaku hanya dalam filem atau dalam talian, tetapi apabila ia terjadi di peringkat tempatan, semua orang mengambil langkah mundur kerana ia menjadi rumah,” kata Redmond. “Kadangkala anda pergi ke sekolah menengah dan anda merasa seperti guru anda ‘benar-benar peduli, tetapi dia pergi keluar dari cara untuk memberitahu kami bahawa dia tidak. “

Surat-surat tersebut bukan sahaja menerima sambutan yang menggalakkan daripada para pelajar, tetapi juga ibu bapa mereka.

“Ia sesuatu yang saya mahu buat setiap tahun sekarang,” kata Darras.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Guru Florida pujian pelajar khas setiap hari

Nov.19.201500:47