Gubernur NJ Chris Christie mendedahkan dia menjalani pembedahan berat badan

New Jersey Gov. Chris Christie telah mendedahkan bahawa dia diam-diam menjalani pembedahan perut lap-band lebih dari dua bulan lalu untuk menurunkan berat badan, mengatakan ia adalah demi keluarganya.

Christie, 50, memberitahu Matt Lauer TODAY dalam perbualan telefon bahawa dia menjalani pembedahan pada 16 Feb, tepat sebelum pekan bercuti Hari Presiden. Beliau berkata beliau menyambung semula jadual kerja kerasnya pada hari Selasa, dan tidak mempunyai komplikasi.

“Saya telah bergelut dengan isu ini selama 20 tahun,” katanya kepada The New York Post, yang pertama kali melaporkan cerita itu. “Bagi saya, ini adalah mengenai beralih 50 dan melihat kepada anak-anak saya dan mahu berada di sana untuk mereka.”

Christie, yang mempunyai masalah berat badan selama beberapa dekad, dinafikan bahawa cuba kehilangan berat badan yang signifikan adalah langkah ke arah kemungkinan presiden.

“Ia lebih penting daripada itu,” katanya kepada Post.

Pembedahan berlangsung selama 40 minit dan Christie pulang ke rumah pada hari itu, menurut Post tersebut. Sebelum menjalani prosedur, beliau bercakap dengan jurulatih New York Jets, Rex Ryan, yang menjalani pembedahan lap band pada tahun 2010, yang dilaporkan oleh Post dan disahkan oleh setiausaha akhbar Christie, Mike Drewniak. Ryan jatuh kira-kira 100 pound selepas pembedahan itu selepas beratnya sebanyak £ 350. Christie mengupah Dr George Fielding dari Program Pengurusan Berat Badan NYU, yang juga melakukan pembedahan Ryan.

Pembedahan lap-band tidak seperti invasif sebagai pintasan gastrik. Sebuah band memerah perut supaya kantung perut lebih kecil. Pesakit kurang makan dan berasa lebih cepat, kata ketua editor perubatan NBC News Dr. Nancy Snyderman. Christie adalah “calon yang sempurna” untuk pembedahan ini dengan lebih daripada 100 paun dan indeks jisim badan melebihi 40, kata Snyderman.

“Satu atau dua minggu lalu, saya pergi ke stik dan mengarahkan stik dan makan kira-kira sepertiga daripadanya dan saya kenyang,” kata Christie kepada The Post.

Christie bergurau semasa penampilan Februari pada “The Late Show dengan David Letterman” bahawa dia adalah “lelaki paling sihat di sekeliling” kerana dia tidak mempunyai tekanan darah tinggi atau diabetes. Dia mampu kehilangan 100 atau lebih pound akibat pembedahan, menurut Snyderman.

6 gambar
Tayangan slaid

Anak lelaki Jersey: Chris Christie sepanjang tahun

Gambar keluarga gabenor New Jersey mendedahkan masa kanak-kanak yang dibelanjakan di negeri yang dia suka.

Pada 24 Mei, Christie akan menyertai HARI INI sebagai tuan rumah bersama jam kedua ketika pertunjukan disiarkan secara langsung dari Jersey Shore.


Loading...