Gordon Hayward: Penglihatan kecederaan buku lali mengerikan ‘akan bersama saya selamanya’

Apabila Gordon Hayward mengalami kecederaan yang mengerikan hanya lima minit ke dalam pertandingan pertamanya dengan Boston Celtics bulan lalu, dia bimbang kehilangan lebih daripada satu musim.

“Ketika mereka memarkir saya, ketika itu saya terkena emosi,” katanya. “Saya mendapat gelombang emosi ini, ‘Adakah saya selesai? Adakah ini kerjaya saya? Adakah ini lebih? Ini bukannya sepatutnya. ‘ Ia pasti melintas fikiran saya ini. “

Pemain NBA Gordon Hayward membuka peluang kecederaannya

Nov.02.201706:10

Hayward membuka kepada Matt Lauer pada hari Khamis Khamis dalam wawancara pertamanya sejak memecahkan tibianya dan menyelaraskan pergelangan kakinya di kaki kirinya dalam pembukaan musim, kecederaan yang menakutkan yang menyebabkan sokongan padu untuknya dari seluruh dunia sukan.

Penyerang All-Star adalah salah satu daripada ejen percuma NBA dari offseason, yang dijangka membantu Boston mencabar LeBron James dan Cleveland Cavaliers untuk ketuanan di Persidangan Timur.

Pemain berusia 27 tahun itu meninggalkan Utah Jazz, yang merancangnya pada 2010, untuk menandatangani Celtics.

Musim janjinya tidaklah lebih seperempat ketika Hayward naik ke lorong-lorong di sekeliling kubu pertahanan dan jatuh dengan canggung.

Gordon Hayward
Kecederaan Hayward menyebabkannya mengecewakan dalam kesakitan sementara rakan-rakan pemain dan peminat mengelak mata mereka dari kaki kiri yang cedera parah. AP

“Saya ingat melihat (kaki saya) dan ia tidak kelihatan normal dan tidak kelihatan sama sekali,” kata Hayward. “Itu pasti akan bersama saya selamanya, untuk melihat ke bawah dan melihat kaki saya yang salah cara.

“Saya memberi isyarat kepada ref seperti, ‘Lihat ini, hentikan mainan.’ Seketika dia berhenti bermain, dan kemudian tiba-tiba ia melanda saya. Kesakitan yang besar datang. “

Penglihatan kaki kiri Hayward yang menunjukkan cara yang salah terlalu banyak untuk penggemar peminat dan pemain di mahkamah, ada yang berlutut dalam doa sementara kakitangan perubatan cenderung kecederaan.

Ibu bapa Hayward juga berada di dalam permainan untuk menyaksikannya secara langsung.

“Sebagai ibu bapa, anda tidak mahu anak anda meneruskannya,” katanya. “Dan sebagai ibu bapa saya sendiri, saya lebih suka mengambil kesakitan mereka. Dan inilah yang membuatkan saya emosi, kerana saya tidak mahu (anak-anak saya) Bernie atau Charlie untuk meneruskannya. “

https://www.instagram.com/p/BaeTdeJHJDv

Hayward mengiktiraf isterinya, Robyn, dan dua anaknya dengan membantu dia sembuh ketika dia memulakan perjalanan yang sukar untuk kembali ke 100 peratus. Dia mengumumkan di Facebook Rabu bahawa dia akan keluar untuk baki musim ini.

“Saya rasa mempunyai kedua-dua anak itu akan membantu saya,” katanya. “Mereka memberikan anda sedikit perspektif, kerana mereka tidak tahu apa yang berlaku.

“Mereka hanya tahu Daddy mempunyai boo boo, jadi mereka suka menghiasinya dengan pelekat dan memeluknya dan ciuman kerana itulah yang kami lakukan apabila mereka mendapat boo,” katanya. “Ia adalah pelepasan komik kecil dengan mereka, pasti.”

Lindsey Vonn: Saya ‘berusaha untuk melakukan yang terbaik saya boleh’ selepas kecederaan

Disember.22.201302:06

Hayward menerima hasrat daripada seluruh NBA dan seterusnya. Barack Obama menghantar mesej kepadanya, seperti juga bintang NFL J.J. Watt dan Odell Beckham Jr, yang kedua-duanya mengalami kecederaan musim yang berakhir tahun ini.

Sekarang, dia berkata, dia memberi tumpuan kepada musim depan dan terus meneruskan kerjaya yang telah mendaki ke arah kemajuan.

“Saya akan kembali dengan lebih baik berbanding sebelum ini, dan saya yakin itu, tetapi saya tahu ia akan menjadi proses yang panjang dan sukar,” katanya. “Tidak dapat bermain dengan pasukan saya dan melakukan perkara-perkara kecil yang mungkin Saya mengambil kesempatan, saya tidak akan mengambil begitu sahaja. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.

Loading...