Garis depan! 5 penapis mudah

Sekiranya tahun-tahun penuaan alis, pening, dan pengabaian matahari setiap hari telah meninggalkan anda dengan kedutan teruk di seluruh dahi anda, jangan bimbang (serius, berhenti berkeringat!). Disini adalah 5 tip anti-kedutan-Banyak besar dan kecil-untuk menyembunyikan garis dan kelihatan lebih muda.

1. Lapisan solek anda
Primer mencerminkan cahaya seperti Laura Geller Spackle Tinted Under Make-Up Primer ($ 25; laurageller.com) menyamarkan garis halus. Ikuti dengan asas cecair semata-mata. Bonus: Primer menyimpan mekap dari menetap ke dalam-dan penekanan-furrows.

Lihat lebih banyak kegemaran kami

2. Gunakan krim merapikan garis
Pelembap dengan peptida atau retinol dan retinoid merangsang kolagen untuk memuntahkan kulit, kata David Bank, MD, derma di Mount Kisco, NY. Pakai Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect Lift dan Firma Kelembapan Awet SPF 30 ($ 68; elizabetharden.com) semasa hari dan Neutrogena Anti-Wrinkle Deep Wrinkle Filler dari Ageless Intensives ($ 19; .neutrogena.com) dengan Retinol pada waktu malam -Pengesan hujung sempit secara terus melalui garis.

3. Potong pukulan sampingan
Kelopak pelembab yang lembut dan lembut adalah selendang yang paling mudah dan paling bergaya untuk kedut, kata hairstylist Rodney Cutler, pemilik Cutler Salons. “Buat bahagian sampingan yang rendah tepat di atas murid anda,” katanya. “Bahagian pusat hanya menarik perhatian kepada dahi dengan membingkaikannya.”

Cuba 9 teknik ini untuk rambut yang kelihatan lebih muda

4. Cuba Frownies
“Jika anda bangun dengan lipatan daripada mengusap wajah anda dalam tidur anda, patch ini membantu,” kata derma yang berpangkalan di Los Angeles, Jessica Wu, MD. Frownies Forehead & Between Eyes ($ 20 untuk 144; frownies.com) – satu pilihan kultus – adalah “pelekat” perekat yang kaku yang memegang kulit di tempat untuk mencegah keruntuhan.

5. Melabur dalam senjata besar
Botox dan Dysport adalah satu-satunya smoothers dahi yang pasti, kata Dr Bank. Anda perlu mendapatkan suntikan setiap 3 hingga 6 bulan untuk mengekalkan kesannya. Kos: kira-kira $ 400. Untuk melancarkan garis-garis yang sangat mendalam, pengisi seperti Juvéderm atau Restylane (kira-kira $ 700 setiap jarum suntikan; hasil sehingga satu tahun) mungkin diperlukan.

Adakah Botox selamat?

Lebih dari Pencegahan

8 Best Anti-Wrinkle Foods

Makeover rambut musim panas

8 Bergerak Yang Menjaga Anda Muda