Gambar perbuatan orang yang tidak dikenali terhadap lelaki yang memerlukan bantuan menjadi virus

Bayangkan ini: Anda berada di dalam bas yang sibuk di Ontario, Kanada, dan seorang asing yang tidak dapat memegang tangan anda. Apa yang awak buat?

Gambar kebaikan orang asing di atas bas menjadi virus

Oktober.12.201500:49

Dalam kes Godfrey Cuotto yang berusia 22 tahun, dia mengambil tangan … dan menambah bahunya, sebagai jawatan Facebook pada masa ini mendedahkan.

Jawatan itu, yang muncul di laman Facebook yang dipanggil Hanya Dalam Hamilton, kini menjadi virus. Jadi apa cerita di belakangnya?

Menurut kapsyen (mungkin ditulis oleh seseorang yang Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua), “Saya suka mengucapkan terima kasih kepada lelaki yang sedang duduk di samping seorang lelaki yang istimewa … Dia membenarkan dia memegang tangannya dan mencari keselesaan baik dalam bas yang dibungkus .. Ia membuat hari saya apabila saya melihat benda seperti itu. “

Cuotto, seorang pelajar di McMaster University di Hamilton, Ontario, memberitahu Huffington Post Canada bahawa dia pulang ke rumah di bas yang ramai ketika lelaki itu (bernama Robert, yang tuli dan mempunyai cerebral palsy) meminta jabat tangan.

Pada mulanya, Cuotto menganggap itu adalah satu lelucon, tetapi menyedari ada lebih banyak lagi yang terjadi di sini. “Dia terus memegang tangan saya,” katanya. “Kadang-kadang anda perlu bersikap tidak berdikari dan meletakkan keperluan orang lain di atas anda.”

Dia kemudian menambah bahawa keluarga Robert menghantar mesej kepadanya ke Facebook, mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana menerima isyarat itu.

Semasa temu bual di stesen radio Kiss 92.5, dia berkata dia mengiktiraf ibunya kerana mengajar dia kemurahan hati. “Saya dibesarkan oleh seorang ratu,” katanya.

Ikuti Randee Dawn di Google+ dan Twitter.