Empat perkara yang perlu anda ketahui tentang Weekend HARI INI Sheinelle Jones

HARI INI mempunyai jangkah berita hujung minggu baru: Sheinelle Jones! 

Lahir di Philadelphia dan dibesarkan di Wichita, Kansas, Jones datang ke TODAY dari FOX di Philadelphia, di mana dia menghabiskan masa sembilan tahun berkhidmat sebagai tuan rumah bersama pameran Emmy yang memenangi Anugerah “Good Day Philadelphia”. 

“Ia sangat menarik untuk mengetahui bahawa anda menyertai pasukan di mana mereka mesra, mereka mengalu-alukan, mereka pintar,” kata Jones mengenai menyertai pasukan TODAY. “Saya tidak tahu bagaimana untuk menggandakan Belanda, tetapi jika saya boleh, saya rasa ia adalah Double Dutch dan saya hanya mahu melompat dan menjadi sebahagian daripada pasukan.”

Temui Penambahan terbaru HARI INI: Sheinelle Jones

Oktober.04.201406:52

Untuk betul mengalu-alukan Jones ke pasukan, berikut adalah beberapa fakta yang menyeronokkan yang kami fikir anda harus tahu tentang ahli pasukan baru kami!

1. Dia menjadi seorang wartawan semulajadi sejak dia seorang gadis kecil

Walaupun Jones tidak tahu bahawa dia akan menjadi seorang wartawan ketika dia dibesarkan, tanda-tanda itu ada bersama-sama. Biliknya dihiasi dengan kepala Wichita tempatan, sauh berita Kansas, dan sebagai seorang gadis kecil Jones akan memberitahu ahli keluarga bahawa suatu hari dia akan bekerja untuk NBC News.

Dia juga mengamalkan kemahiran menemubualnya pada usia muda. “Saya akan mengambil pensil saya dan saya akan mewawancarai salah seorang saudara saya,” kata Jones. “Saya akan berkata, ‘Apa makanan kegemaran anda?’ dan dia akan berkata, ‘Nugget ayam.’ “

Sheinelle Jones melaporkan berita HARI INI untuk pertama kalinya

Oktober.04.201403:10

2. Anda menyebut namanya tanpa ‘i’

Nama pertama yang unik di Jones (disebut “Shenelle”) adalah gabungan nama pertama orang tuanya. “Suatu ketika, ada seorang wanita yang sangat baik, namanya Sheila.” Jones berkata. “Dan kemudian dia bertemu dengan lelaki kacak ini di kolej, namanya adalah Darnell. Beberapa tahun kemudian, mereka mempunyai bayi, itu saya, dan mereka datang dengan nama saya – ia adalah penggabungan dua nama mereka.”

3. Dia seorang wanita keluarga

Jones berkahwin dengan suaminya, Uche Ojeh, pada tahun 2007, di Rittenhouse Square di Philadelphia. Kedua-duanya bertemu di kolej, tetapi dengan agak tidak konvensional. “Saya tidak boleh percaya bahawa saya menerima ini-Saya sebenarnya pemandu pelancongnya ketika dia seorang senior di sekolah menengah,” kata Jones. “Saya seperti lelaki yang sopan, sopan, comel.”

Hari ini, pasangan ini mempunyai tiga orang anak: Kayin berusia 5 tahun dan dua anak kembar berusia dua tahun: Clara Josephine, yang dinamakan sempena nenek pasangan itu, dan Uche, dinamai suami Jones. Dan anak-anak juga menyedari kerjaya televisyennya. “Kembar saya dan anak saya kadang-kadang memanggil saya ‘Sheinelle Jones,'” katanya. “Saya suka, ‘Nama saya Mama.’ Dia seperti, ‘Nope, di TV, namanya adalah Sheinelle Jones. “

Peminat TODAY mengalu-alukan Sheinelle Jones

Oktober.04.201401:43

4. Dia tetap benar pada kamera

Jones memulakan kerjayanya di Springfield, Illinois, di mana sebagai wartawan video satu-orang, wartawan 4’11 ” melaporkan sambil membawa kamera dan rakaman siaran besar. Tidak lama kemudian, Jones mendarat di Philadelphia, di mana dia bekerja selama 9 dan setengah tahun yang lalu, dengan ketulusan. 

“Anda dapat melihat Sheinelle Marie Jones sejati,” kata Jones mengenai kerja-kerja kamera. “Saya sangat jujur ​​kerana tidak mempunyai kerudung, jika sesuatu yang serius, saya akan serius, jika sesuatu yang lucu, saya mungkin akan ketawa.”

Dan ketawa Jones lakukan selepas dia menemubual perenang Olimpik Ryan Lochte pada bulan April 2013, sementara Lochte mempromosikan E! rancangan realiti, “Apa yang akan dilakukan Ryan Lochte?” Selepas Jones dan rakannya yang terbabit membungkus wawancara satelit dengan Olympian, mereka tidak dapat berhenti ketawa. Klip itu menjadi virus, muncul di Huffington Post dan Majalah AS.

“Ia adalah temu bual yang sahih, tetapi selepas itu selesai, kami kehilangannya,” kata Jones. “Pada hari Isnin ia terpaksa menyukai 2 juta hits dan kami tidak boleh mempercayainya.”

Tetapi di atas semua, walaupun dia bersenang-senang di udara, Jones berkata dia sepenuhnya menghargai tanggungjawab yang datang dengan berada di kamera dan menyampaikan berita. “Saya mengambil platform ini dengan serius kerana anda menyedari bahawa kuasa yang ada – positif atau negatif,” kata Jones. “Jadi bagi saya, saya semua positif, jadi saya tidak ambil ringan, ini hadiah untuk saya.”

Anda boleh mengikuti Jones di Twitter (@heinellejones), Instagram (sheinelle_o), danFacebook.