Elite makan: Ukur nama nama burger kegemaran Amerika

Menurut Penyiasatan Makanan Segera yang terbaru oleh Zagat, burger terbaik di Amerika berasal dari Lima Guys di Virginia. Tetapi sementara rantaian serantau melepaskan pemain kebangsaan dalam kategori hamburger, Dairy Queen memerintah kategori Milkshakes Terbaik, sementara kentang goreng terbaik berasal dari McDonald’s.

Keputusan tinjauan itu didedahkan secara langsung pada HARI INI hari Isnin. Kaji selidik tersebut meliputi 136 makanan segera dan rantaian perkhidmatan penuh di seluruh negara. Mengundi di zagat.com, 6,518 pengundi menimbang segala-galanya dari ayam dan cheeseburger ke minuman ringan dan makanan laut. Keputusan tinjauan penuh boleh didapati di zagat.com/fastfood.

“Saya fikir tajuk utama adalah Lima Guys,” kata Ketua Pegawai Tinjauan Zagat Tim Zagat kepada Ann KARIR hari ini. “Ia rantai yang mempunyai 500 cawangan, tetapi itu kecil. Tetapi ia semakin meningkat. “

Zagat mengakui bahawa kemenangan Lima Guys itu adalah satu kejutan besar kepada saya, kerana saya belum lagi makan burger Lima Guys. “Tetapi McDonald’s yang mengambil kepujian goreng Perancis itu tidak mengejutkan, dia berkata:” Ia hampir dijangka setiap tahun – McDonald’s, McDonald’s, McDonald’s. Pengesan kami mengundi mereka dengan sangat. Saya secara peribadi menyukai mereka. “

Tinjauan ini membahagikan tempat makanan segera kepada empat kategori: Rantai Besar (sehingga 5,000 kedai AS), Mega-Chains (lebih daripada 5,000), Rangkaian Perkhidmatan Penuh (dengan perkhidmatan meja) dan Rangkaian Cepat Menyegarkan (memberi tumpuan kepada minuman, beku merawat dan sebagainya). Wendy adalah juara Makanan Top tahun ini, yang mendominasi kategori Mega-Chain.

Gambar: Five guys burger and fries
Seorang cheeseburger dan kentang goreng besar, dengan harga $ 6, dilihat di restoran Five Guys di Washington pada 26 Mei 2010. Ekonomi AS yang lemah tidak sepadan dengan Lima Guys Burgers and Fries yang berkembang pesat, di mana hamburger standard mempunyai dua patties dan Perancis kentang goreng dihidangkan dalam cangkir dengan sudu tambahan di sisi untuk ukuran yang baik. Gambar diambil pada 26 Mei 2010. Untuk memadankan Analisis RESTORAN / REUTERS / Yuri Gripas (UNITED STATES – Tags: MAKANAN PERNIAGAAN)Yuri Gripas / X00866

“Orang berfikir tentang Wendy sebagai burger persegi, tetapi sebenarnya mereka melakukan apa sahaja yang betul,” kata Zagat.

Juga memegang gelarannya ialah burger West Coast burger In-N-Out, yang sekali lagi mengambil Makanan Top di Rantai Besar. Baru-baru ini, kaji selidik itu adalah rangkaian makanan laut wilayah Bonefish Grill, yang memenangi penghormatan dalam kategori Perkhidmatan Penuh, sementara Ben & Jerry mengalahkan kategori Pantas Cepat. Pemenang tahun untuk Top Healthy Options adalah Subway (Mega-Chain), Jason’s Deli (Rantai Besar), Jamba Juice (Refreshment) dan Bonefish Grill (Perkhidmatan Penuh). “Mereka cepat, mereka mudah, mereka berpatutan,” kata Zagat Subway. Tetapi kualiti yang paling penting, katanya, adalah “gabungan bahan-bahan segar dan produk akhir yang sihat.”

Mengambil tempat hadiah untuk Nilai Terbaik di kalangan pertubuhan makanan segera adalah McDonald’s, yang juga mendapat penghormatan tertinggi untuk Best Value Menu, Most Child Friendly dan Best Drive-Thru. “Pada penghujung hari, mereka melakukannya untuk harga yang sangat rendah,” kata Zagat mengenai McDonald’s. “Menu Dolar mereka bercakap untuk dirinya sendiri.”

Baki nilai-nilai tertinggi di kalangan rantaian makanan segera adalah (dalam urutan) Panera Roti, Chipotle, Taco Bell dan Chick-fil-A. Tiga pemenang perkhidmatan penuh untuk Nilai Terbaik ialah Taman Olive, Cracker Barrel dan The Cheesecake Factory.

Bagi pencinta kopi, ia masih lagi tentang Starbucks, yang memenangi kategori Kopi Terbaik untuk tahun kedua berturut-turut, mengalahkan Dunkin ‘Donuts, McDonald’s, Kopi & Teh Peet dan Caribou Coffee. “Starbucks: Nama itu mengatakan kopi yang hebat,” kata Zagat kepada Curry. “Peet adalah rangkaian kopi yang sangat baik, tetapi setakat ini mereka tidak berada di mana-mana, dan Starbucks.”

Berikut adalah sorotan lain kajian ini:

Burger Terbaik

 1. Lima Guys
 2. Burger In-N-Out
 3. Wendy’s
 4. burger King
 5. McDonald’s

Kentang Perancis Terbaik

 1. McDonald’s
 2. Lima Guys
 3. Burger In-N-Out
 4. Wendy’s
 5. burger King

Milkshakes Terbaik

 1. Dairy Queen
 2. Batu sejuk
 3. Sonic Drive-In
 4. Chick-fil-A
 5. Ben & Jerry’s

Rangkaian Makanan Segera

Ayam Fried Terbaik: Kentucky Fried Chicken (KFC)Ayam Panggang Terbaik: Chick-fil-AIkan Terbaik: Long John SilverSalad terbaik: Panera Bread Co.Kebanyakan Kanak-Kanak: McDonald’s

Rangkaian Perkhidmatan Penuh
Steak Terbaik: Outback SteakhousePasta Terbaik: Maggiano’sSarapan pagi terbaik: Cracker BarrelMakanan Laut Terbaik: Bonefish GrillMakanan pencuci mulut yang terbaik: Kilang CheesecakeKebanyakan Kanak-Kanak: Chuck E. Cheese

Keputusan penuh boleh didapati di zagat.com/fastfood.

Kadar Survey Zagat dan ulasan restoran, penerbangan, hotel, resort, filem dan bidang lain.