Donald Trump menyertai acara TODAY Show untuk dewan bandar langsung, menjawab soalan pengundi

Pemimpin depan GOP Donald Trump – bersama keluarganya di sebelah ini – melawat Khamis pagi ke TODAY Plaza untuk menjawab soalan-soalan pengundi di dewan bandar yang hidup.

Trump pada dewan bandar TODAY: Pengecualian aborsi, imigresen, menaikkan cukai, lebih banyak

Apr.21.201616:53

Selepas isterinya, Melania, dan kanak-kanak dewasa bercakap bagi pihak calon, Trump menjawab soalan yang dikemukakan oleh orang ramai dan melalui media sosial.

Berikut adalah beberapa perkara penting:

Q: Beritahu kami pandangan LGBT anda dan bagaimana anda bercadang untuk menjadi inklusif. Sila bercakap mengenai undang-undang bilik mandi North Carolina.

A: “North Carolina melakukan sesuatu yang sangat kuat dan mereka membayar harga yang besar dan ada banyak masalah,” kata Trump, yang akan meninggalkan perkara seperti itu. “Terdapat sedikit keluhan seperti itu. Orang pergi, mereka menggunakan bilik mandi yang mereka rasa sesuai, ada masalah yang sedikit.”

Beliau berkata, sebaliknya, undang-undang baru itu telah membawa “persengketaan” ekonomi yang besar untuk negeri ini, termasuk pelbagai boikot oleh penghibur dan perniagaan utama. “Biarkan ia seperti itu.”

Donald Trump menyeru pemecatan tagihan bilik mandi LGBT: ‘Biarlah cara itu’

Apr.21.201601:21

Q: Mengenai berita bahawa Harriet Tubman akan menggantikan Andrew Jackson pada rang undang-undang $ 20: Adakah langkah itu bertindak sebagai ketetapan politik atau isyarat yang lama terlambat?

A: Trump memuji Jackson sebagai presiden dengan “sejarah besar kejayaan besar” dan mengatakan dia lebih suka meninggalkan Jackson pada rang undang-undang. “Saya fikir ia adalah kebenaran politik yang tulen. Telah melalui rang undang-undang selama bertahun-tahun dan benar-benar mewakili seseorang yang sangat penting di negara ini, “katanya. Dia mencadangkan meletakkan Tubman pada tagihan $ 2 atau membuat yang baru sama sekali. “Saya suka melihat denominasi lain, dan ini boleh berlaku, saya fikir ia lebih sesuai.”

Donald Trump: Meletakkan Harriet Tubman pada rang undang-undang $ 20 adalah ‘ketetapan politik’

Apr.21.201601:13

Q: Adakah anda mahu menukar platform Republikan supaya pengecualian akan dibuat atas pengguguran dalam kes rogol, inses atau untuk menyelamatkan nyawa ibu?

A: “Sudah tentu, untuk ketiga-tiga pengecualian, saya akan,” katanya. Trump kemudian ditekan dan ditanya sama ada dia akan membuat pengecualian untuk melindungi “kesihatan” ibu. “Saya akan meninggalkannya untuk kehidupan ibu, tetapi saya benar-benar akan mempunyai tiga pengecualian.”

Q: Adakah anda percaya untuk menaikkan cukai ke atas orang kaya??

A: “Saya lakukan, termasuk saya, saya lakukan.”

Keluarga Donald Trump mengenai naluri, empati, dan kebiasaan yang mereka mahu dia berhenti

Apr.21.201607:47

Q: Isteri anda, Melania, telah mencadangkan anda bertindak sebagai presiden. Bolehkah anda memberitahu kami beberapa perkara yang telah anda lakukan untuk bertindak seperti itu?

A: Trump mengakui dia terpaksa “melanda sangat keras” pada lawannya, terutamanya apabila terdapat lebih daripada sedozen mereka dalam perlumbaan Republik. Beliau menegaskan dia tidak mempunyai pilihan.

BERKAITAN: Melania Trump mendedahkan kebiasaan 1 yang dia mahukan Donald akan menyerah

“Saya fikir jika saya tidak, jika saya bertindak sangat presiden, saya tidak akan duduk di sini hari ini, orang lain mungkin. Ia tidak akan menjadi saya, “katanya. Tetapi dia berjanji untuk menunjukkan lebih banyak pasukan diplomatiknya, terutamanya sekarang bahawa perlumbaan itu turun kepada tiga calon, dua daripadanya dia meramalkan akan dihapuskan “tidak lama lagi.”

“Pada masa yang tepat, saya akan jadi presiden, anda akan berasa bosan. Anda akan berkata, ‘Bolehkah dia mempunyai sedikit tenaga?’ Tetapi saya tahu bila menjadi presiden. “

Pada hari Rabu, Trump berkempen di Maryland, menjelang awal tahun depan. Trump menjaringkan dorongan kempen awal minggu ini apabila dia mudah memenangi majoriti Republik yang diadakan di negeri asalnya di New York. Dia memenangi dengan peratusan yang lebih tinggi daripada di mana-mana negara lain, satu kemenangan yang memberikan pergeseran momentum penting selepas kehilangan perlumbaan utama di Wisconsin untuk menyaingi Ted Cruz.

New York memberi Trump rangsangan dalam perwakilan konvensyen, tetapi sama ada dia boleh memenangi pencalonan secara terang-terangan sebelum musim panas masih tidak menentu.

Donald Trump with Matt Lauer and Savannah Guthrie
Donald Trump di mesyuarat Dewan Bandar Raya TODAY, 21 April 2016Samantha Okazaki / TODAY

Meskipun memenangi pelbagai primata dan kaukus negara, pengundian terus menunjukkan Trump sebagai calon Republikan yang paling tidak popular.

Loading...