Disney World memperkenalkan arca rumah api untuk menghormati lelaki berusia 2 tahun yang dibunuh oleh buaya

Disney World telah melancarkan sebuah arca mercu tanda yang menghormati seorang budak lelaki berusia 2 tahun yang dibunuh oleh buaya semasa bermain di lagun di harta tanahnya tahun lepas.

Rumah api emas dan biru dengan dua bintang biru di atasnya terletak berhampiran dengan pantai Seven Seas Lagoon di luar Grand Floridian Resort and Spa di Disney, di mana Lane Graves diserang tahun lepas.

Disney honors boy killed by alligator.
Arca mercusuar di Grand Floridian Resort and Spa di Disney untuk menghormati Lane Graves. Yayasan Lane Thomas

“Kami mendapati keselesaan yang begitu banyak orang terus mengingati anak manis kami, Lane, dan kami percaya rumah api mercu tanda sebagai suar harapan dan sokongan kepada keluarga dalam keadaan putus asa,” kata keluarga dalam satu kenyataan kepada HARI INI. Kami akan terus menghormati Lane dan memelihara semangatnya melalui Yayasan Lane Thomas. “

Rancangan untuk penghargaan, yang diumumkan pada bulan Jun, bertujuan untuk memiliki rumah api sebagai simbol bagi Yayasan Lane Thomas.

“Arca mercusuar itu telah dipasang untuk membantu menyebarkan kesedaran mengenai Yayasan Lane Thomas, yang ditubuhkan untuk memberi bantuan dan sokongan kepada keluarga yang anaknya memerlukan pemindahan organ,” kata seorang jurucakap Disney kepada HARI INI..

Ibu bapa lelaki, Matt dan Melissa Graves, yang tinggal di Nebraska, membentuk asas untuk memberi sokongan kewangan kepada keluarga yang mempunyai anak yang memerlukan pemindahan organ di kemudahan penjagaan kesihatan Omaha.

Ibu bapa lelaki yang terbunuh dalam serangan buaya bercakap secara terbuka untuk kali pertama

Sep.05.201602:22

Lane bermain di pasir dekat tepi pantai sebuah lagun di resort pada 14 Jun 2016, ketika seorang buaya merampasnya dan menyeretnya ke dalam air. Ayah lelaki itu gagal berjuang untuk merampas haiwan itu.

Berikutan kematian Graves, Disney telah menambahkan tanda-tanda memberi amaran kepada tetamu reptilia di dalam saluran airnya dan membina tembok batu sepanjang tepi Lagoon Seven Seas.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.