Dewan Tamron membuka mengenai pembunuhan kakak: ‘Tidak ada yang patut apa yang berlaku’ kepadanya

Dua belas tahun selepas mengalami tragedi yang menghantui, Dewan Tamron TODAY membuka peluang membunuh saudara perempuannya.

“Tidak ada yang sepatutnya apa yang berlaku kepada kakak saya,” kata Hall kepada People dalam isu terbarunya. “Selama ini saya teragak-agak untuk berkongsi kisah kami. Saya tidak mahu menjadi orang terkenal yang berkata, ‘Lihat apa yang berlaku kepada saya dan keluarga saya.’ Tetapi saya katakan, skru itu. Saya boleh menyelamatkan nyawa. “

Tamron membantu wanita membuka penyalahgunaan domestik

Ogos.18.201408:15

BERKAITAN: Tamron Hall mendedahkan mengapa perjuangannya terhadap penderaan domestik adalah peribadi

Pada tahun 2004, adik perempuan Hall, Renate, 48, seorang ibu kepada dua, dibunuh di rumahnya di Houston, di mana mayatnya ditemui terapung di kolam belakangnya. Kejahatan itu datang selepas bertahun-tahun hubungan dengan lelaki yang kasar, dan tidak ada tangkapan dibuat. Kes ini masih belum dapat diselesaikan.

Hall telah menemui kesenangan dalam bekerja dengan kumpulan keganasan rumah tangga Safe Horizon dan Hari Satu dengan anak-anak Renate, Damon, 41, dan Leroy, 38. Renate telah berjuang dengan alkohol sambil menaikkan dua anaknya tetapi telah mengubah hidupnya dan mendapat promosi di dia kerja di bank sebelum tragedi melanda.

Kematian Renate juga mempunyai kesan ke atas hubungan Hall dengan lelaki.

“Saya telah terlibat beberapa kali – terima kasih Tuhan tiada siapa yang bersalah,” kata Hall. “Rakan saya memanggil saya pengantin perempuan yang melarikan diri.”

Pengalamannya dengan adik perempuannya dan kerjanya dengan organisasi advokasi juga membolehkannya membantu orang lain yang rapat dengannya.

“Saya mendapat e-mel peribadi daripada rakan sekerja NBC yang mengatakan dia telah meninggalkan hubungan yang kasar dan dia ingin mengucapkan terima kasih kepada saya,” kata Hall. “Saya diberi peluang untuk membuat perubahan.”

BERKAITAN: Tamron Hall menganjurkan pertunjukan jenayah baru dalam ingatan kakaknya

Tamron menimbulkan dana untuk membantu melawan penderaan domestik

Ogos.18.201403:10

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.