Cendawan Shiitake yang dibakar ketuhar dengan Garlic dan Garam kasar

Hidangan: 6 hingga 8

BAHAN-BAHAN

  • Semburan masakan (pilihan)
  • 1 1/4 paun shiitake cendawan, batang dikeluarkan (simpan batang untuk stok)
  • 1 hingga 3 sudu minyak zaitun (atau gunakan jumlah ini ditambah Minyak Bawang Putih yang sedikit, dan abaikan bawang putih dadu)
  • 1 sudu besar bawang putih yang dicincang atau halus
  • 1 1/2 sendok teh garam laut kasar (jika garam dalam kristal yang sangat besar, anda boleh menghancurkan sedikit dengan mortar dan alu)
  • Tanaman herba (thyme or rosemary)

ARAHAN Panaskan oven ke 400F.

Sembur periuk gulung jeli atau lembaran pembakar dengan sisi dengan semburan masak atau gunakan kuali yang tidak melekat.

Tolak cendawan dengan minyak, bawang putih dan garam. Letakkan shiitakes dalam satu lapisan pada kuali yang disediakan, topi atau ke bawah, ia tidak membezakannya. Pastikan bahawa mereka mempunyai ruang untuk bernafas.

Bakar, ditemui, selama 10 hingga 12 minit. Keluarkan panci dari ketuhar dan goyang beberapa kali. Sesetengah cendawan sepatutnya bermula untuk mendapatkan sedikit emas pada yang lebih ringan, di bahagian bawah topi. Anda mungkin perlu memasukkannya kembali sedikit lebih lama – katakan, 3 hingga 5 minit, mungkin lebih jika ketuhar anda tidak terlalu panas apabila anda memasukkannya ke dalam. Anda mahu sekurang-kurangnya satu pertiga daripada cendawan bermula untuk menghidupkan warna emas yang bagus di bahagian insang dan mendapat sedikit rangup. Jika anda menggunakan jumlah minyak yang lebih rendah, ini akan berlaku dengan lebih cepat.

Hidangkan panas atau pada suhu bilik, garnished, jika anda mahu, dengan ramuan herba pada setiap satu.