Cardinal Dolan: Trump, Clinton yang diniagakan di Makan Malam Al Smith – tetapi ia berbeza dengan peribadi

Cardinal Timothy Dolan, diberkati dengan tugas memainkan perdamaian ketika duduk di antara Hillary Clinton dan Donald Trump semasa penggalangan dana dasi putih, berkata dua calon presiden menunjukkan kebaikan terhadap satu sama lain jarang dilihat di khalayak ramai.

Cardinal Dolan mendedahkan ‘saat menyentuh’ antara Trump dan Clinton di Al Smith Dinner

Oktober.21.201604:04

Ketika setiap calon menyampaikan beberapa komen yang menggigit sambil mengambil giliran di belakang meja di Al Smith Dinner, “ada beberapa momen yang sangat menyentuh” ​​secara peribadi, kata Dolan, menggambarkan satu hak setelah dia meminta kedua-duanya berdoa dengannya.

“Selepas doa kecil, Encik Trump berpaling kepada Setiausaha Clinton dan berkata, ‘Anda seorang wanita yang tegar dan berbakat,'” kata Dolan. “Dia berkata, ‘Ini telah menjadi pengalaman yang baik, seluruh kempen ini, seperti yang sukar seperti ini.”

Clinton kemudian kembali pujian itu.

“Dia berkata kepadanya, ‘Donald, apa saja yang berlaku, kita perlu bekerjasama selepas itu,'” kata Dolan.

Sorotan Trump, Clinton di makan malam Al Smith: Momen menjatuhkan rahang, boos, dan ketawa

Oktober.21.201604:01

“Ini adalah petang yang paling baik,” katanya sambil menggambarkan acara tersebut sebagai “makan malam keluarga di mana anda hanya berharap keadaan berjalan lancar.”

Dolan berkata, jelas bahawa kedua-dua calon itu “agak canggung bersama,” tetapi berkata itu diharapkan. Beliau berkata empat tahun yang lalu terdapat “kekejaman” yang sama di antara penunjuk Parti Republik ketika itu, Mitt Romney dan Presiden Obama pada acara yang sama.

“Tujuan petang ialah memecahkan beberapa ais, dan terima kasih kepada Tuhan, ia berfungsi,” kata Dolan.

Ikuti Eun Kyung Kim di Twitter atau Facebook.