Caitlyn Jenner menulis buku tentang peralihannya dari Bruce Jenner

Selepas satu tahun cetera di mana dia meluncurkan dirinya ke dunia, Caitlyn Jenner akan mencatat perjalanan awamnya dari pemenang pingat emas Olimpik Bruce Jenner kepada seorang wanita transgender dalam sebuah buku yang akan datang.

Jenner akan bekerjasama dalam memoir dengan pengarang pemenang Pulitzer Prize Buzz Bissinger, menurut The New York Times. Bissinger menghabiskan beratus-ratus jam dengan Jenner dalam penulisan cerita penutup untuk Vanity Fair musim panas lepas di mana dia secara rasmi mengumumkan peralihannya kepada Caitlyn.

Caitlyn Jenner
Cailtyn Jenner akan bercakap tentang peralihannya dari pingat emas Olimpik Bruce Jenner kepada seorang wanita transgender sebagai sebahagian daripada memoir yang dijadualkan akan dibebaskan pada 2017.Kevin Winter / Getty Images

Buku ini dijadualkan akan dikeluarkan pada musim bunga 2017 oleh Grand Central Publishing, sebuah bahagian Hachette Book Group.

BERKAITAN: Vanity Fair’s Buzz Bissinger: Caitlyn Jenner telah ‘mendapati jiwanya bahawa Bruce tidak pernah’

“Saya menjelaskan kepada beliau sebelum saya bersetuju bahawa segala-galanya perlu berada di atas meja, tiada apa yang boleh ditinggalkan, dan saya akan menemu duga berpuluh-puluh orang lain,” kata Bissinger kepada The Times. “Ia buku beliau, tetapi ia akan dilaporkan untuk memastikan dia jujur. Dia sangat terbuka, dan saya fikir ia berpotensi menjadi buku yang sangat penting. “

Caitlyn Jenner bercakap peralihan semasa bermain golf dengan Matt Lauer

09.09.201508:10

Sejak pada mulanya mengesahkan peralihannya pada Mei 2015 kepada Diane Sawyer, Jenner telah muncul di sampul Vanity Fair, membintangi E! rancangan realiti “I Am Cait,” dan memenangi Anugerah Arthur Ashe Courage di ESPYs. Beliau juga telah menjadi aktivis dan muka awam untuk komuniti transgender.

Pengalaman Jenner semasa dan sejak peralihan beliau akan menjadi sebahagian daripada buku ini. Dia juga merancang untuk menceritakan kehidupan awalnya, menjadi bintang decathlete Olimpik pada tahun 1970-an sebagai Bruce Jenner untuk menjadi ayah dan tiga perkahwinannya, termasuk satu kepada bintang realiti Kris Jenner.

Buzz Bissinger: Caitlyn Jenner telah ‘mendapati jiwanya’

Jun.02.201504:17

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.