Bill Clinton, ikatan George W. Bush, membual tentang cucu-cucu dalam ceramah panel

Mereka mungkin dari pihak yang bertentangan, tetapi Bill Clinton dan George W. Bush sebenarnya banyak berkongsi pada hari-hari ini. Mereka adalah boomer bayi, kira-kira satu bulan di luar umur, dan di antara 13 presiden yang telah berkhidmat dua kali berturut-turut.

Mereka juga mahukan datuk yang suka membual tentang bagaimana pintar keturunan mereka.

Bekas Presidents George W. Bush And Bill Clinton Attend Graduation Ceremony Of The 2017 Presidential Leadership Scholars Class
Bekas Presiden George W. Bush dan Bill Clinton pada majlis pengijazahan Kelas Ulama Kepimpinan Presiden 2017 di Dallas pada hari Khamis. Stewart F. House / Getty Images

Kedua-dua lelaki itu bertemu Khamis untuk perbincangan panel sebagai sebahagian daripada Program Penuntut Kepemimpinan Presiden pada tahun 2017. Itulah ketika Bush menimbulkan cabaran kepada Clinton.

“Bolehkah cucu anda menyanyi ‘Happy Birthday’ dalam bahasa Mandarin? Saya boleh, “kata Bush (atau” Jefe, “sebagaimana cucunya memanggilnya).

“Pop-Pop” Clinton mengakui cucunya tidak boleh.

“Tetapi dia boleh dalam bahasa Sepanyol,” katanya.

Clinton dipilih ke Rumah Putih dengan mengalahkan bapa Bush dalam tawaran pemilihan semula 1992. Tetapi walaupun dalam sejarah itu, kedua-dua mereka kini adalah kawan baik yang Bush memanggil Clinton “seorang saudara dari seorang ibu yang berbeza.”

Lompat ke 18:10 untuk mendengar kedua-dua membincangkan cucu mereka

Perbincangan mereka berlaku di Dallas di Pusat Presiden George W. Bush. Tanpa menyebut Presiden Trump, kedua-duanya bersetuju bahawa kerendahan hati adalah kualiti yang paling penting bagi seseorang untuk menjadi pemimpin komander yang berjaya.

Bush teringat bagaimana Clinton merendahkan diri selepas kemenangannya terhadap bapanya, kualiti yang “sangat penting dalam berurusan dengan orang lain.

“Saya rasa sangat penting untuk mengetahui apa yang anda tidak tahu dan mendengar orang yang tahu apa yang anda tidak tahu,” kata Bush..

Clinton, yang telah memperdalam persahabatan dengan pendahulunya selepas meninggalkan pejabat, bersetuju.

“Saya fikir perkara yang paling penting ialah merendahkan diri, untuk mendengar, untuk menyedari semua orang mendapat cerita,” katanya sambil menambah: “Menyedari ia mengenai rakyat, bukan kamu.”