Bertemu dengan pasukan skating Olimpik wanita AS 2018

Dalam temu bual eksklusif Sabtu, TODAY mengumumkan bahawa Bradie Tennell, Mirai Nagasu dan Karen Chen dipilih untuk mewakili skating figura wanita A.S. pada Sukan Olimpik Musim Sejuk tahun ini.

Atlet elit akan meluncur untuk pasukan emas bulan depan di Pyeongchang, Korea Selatan. Setiap daripada mereka menerima berita yang menarik menerusi mesej teks yang berubah-ubah sebelum penampilan awam pertama mereka sebagai satu pasukan.

Temui para wanita dari pasukan skating Sukan Olimpik AS yang menuju ke Korea Selatan

Januari.06.201803:14

Ketiga jurulatih ini menyertai HARI INI dari San Jose, California, di mana Kejuaraan A.S. sedang diadakan.

Tennell, 19, memenangi gelaran skate kebangsaan pertamanya pada Kejohanan A.S., diikuti oleh Nagasu dan Chen dengan gelaran perak dan gangsa.

Jawatankuasa pemilihan, kumpulan antarabangsa yang menganggap senarai panjang pertandingan dan kemahiran, mempercayai kedudukan kejuaraan kebangsaan untuk mengumpulkan pasukan Olimpik tahun ini.

Ashley Wagner, juara kebangsaan tiga kali dan menghadapi skating wanita wanita A.S., diletakkan keempat untuk warga negara kedua berturut-turut dalam satu tahun Olimpik dan tidak akan mewakili A.S. di Pyeongchang. “Saya sangat marah,” kata Wagner selepas menerima apa yang dianggapnya sebagai keputusan yang tidak adil pada malam Jumaat.

Gambar: 2018 Prudential U.S. Figure Skating Championships - Day 3
Mirai Nagasu dirayakan dalam “ciuman dan menangis” dengan jurulatih Drew Meekins dan Tom Zakrajsek selepas persembahannya Jumaat.Matthew Stockman / Getty Images

Pada 2014, Wagner memperoleh tempat di pasukan Olimpik ke atas Nagasu, yang menduduki tempat ketiga. “Saya benar-benar meluangkan masa untuk merombak diri saya kerana saya tidak mahu merasakan lagi penyesalan itu,” kata Nagasu HARI INI mengenai masa penebusannya. “Ini adalah perjalanan untuk saya.”

Nagasu, 24, membuat pasukan Olimpik pada 2010 dan diletakkan keempat pada Sukan Musim Sejuk.

Tennell, seorang warga Illinois yang mula meluncur ketika berusia 2 tahun, memasuki negara dengan dua markah tertinggi di kalangan pesaing Amerika musim ini. Dia memancarkan resume untuk jawatankuasa pemilihan dengan persembahan yang sempurna pada malam Jumaat.

Gambar: 2018 Prudential U.S. Figure Skating Championships - Day 3
Bradie Tennell mengalami fraktur tekanan di belakangnya pada tahun 2015 dan 2016, tetapi dia kembali kuat selepas pemulihannya.Matthew Stockman / Getty Images

“Saya tidak boleh percaya,” kata Tennell HARI INI selepas selesai. “Saya tidak boleh memasukkannya ke dalam kata-kata … Saya fikir langit adalah had untuk saya.”

Chen, 18, memenangi gelaran kebangsaan tahun lalu dan keempat pada Kejohanan Dunia 2017. Chen berjuang melalui virus Jumaat untuk menamatkan saingan di kejohanan tahun ini.

Gambar: 2018 Prudential U.S. Figure Skating Championships - Day 3
Karen Chen bertarung melalui virus minggu ini untuk menduduki tempat di pasukan skating angka Olimpik wanita A.S..Matthew Stockman / Getty Images

“Saya bangga dengan diri saya sendiri untuk berjuang dan menggunakan setiap inci kekuatan yang saya ada dalam diri saya untuk terus berjuang, teruskan dan terus menerus,” kata Chen, yang berunding dengan ahli psikologi akupunktur dan sukan sambil terus berusaha ke arah impian olahraganya.

Trio yang mengilhamkan itu menantikan pengalaman mendalam di Korea Selatan termasuk, “makanan dan budaya yang hebat dan atmosfera yang kompetitif,” kata Nagasu.

Apabila ditanya tentang jangkaan mereka sebagai pasukan skating penggambaran wanita A.S. tahun ini, Chen berkata, “Saya fikir kita mempunyai pukulan yang hebat. Kami semua sangat kuat dan kami mendapat ini! “

Gambar skater Karen Chen: ‘Ia akan mengagumkan’ untuk pergi ke Olimpik

Nov.27.201700:49