Ashley Wagner tidak menyesal tentang tindak balas ‘marah’ terhadap kehilangan Olimpik, tetapi ‘sememangnya’ menyokong Pasukan Amerika Syarikat

Pemain bola sepak A.S. Ashley Wagner tidak menyesal hari Rabu kerana reaksinya yang “marah” terhadap hakim kejohanan kebangsaan yang melemahkan harapannya pada peluang kedua untuk memenangi emas Olimpik.

“Apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapatkan dengan saya, dan saya bangga kerana bersikap jujur ​​dan terbuka,” pingat gangsa Olimpik 2014 berkata pada HARI INI dalam wawancara pertamanya sejak kehilangan tempat di pasukan A.S. yang menuju ke Sukan Korea Selatan.

Ashley Wagner: Saya tidak menyesali reaksi saya untuk tidak membuat pasukan Olimpik

10 Januari03:35

Wagner secara terbuka menyatakan ketidakpuasannya meletakkan tempat keempat pada Kejohanan Skating A A.S. Ahad lepas. Beliau memberitahu pemberita selepas pertandingan itu bahawa dia marah atas markah rendah yang dia terima.

“Saya benar-benar marah,” katanya kepada pemberita pada Jumaat lalu. “Saya benar-benar meninggalkan satu lompat di atas meja, tetapi bagi saya untuk mengetepikan dua program yang saya lakukan pada pertandingan ini sebagai pepejal ketika saya skating dan untuk mendapatkan skor tersebut, saya Saya marah, dan saya fikir patut. “

Dalam kerjayanya yang eksklusif dengan HARI Rabu, pemain berusia 26 tahun itu berkata dia mempunyai masa untuk memproses apa yang berlaku dan dia masih merasakan “sungguh bangga” terhadap persembahannya, tetapi tidak akan mengambil apa-apa yang dia katakan tentang reaksinya.

“Saya mendapati bahawa impian Olimpik saya telah berakhir dan saya fikir saya hanya patah hati. Rusak, “katanya. “Saya telah bekerja 22 tahun buat masa ini dan saya telah mengeluarkan sesuatu yang saya rasa sangat bangga.”

Dia berkata melihat markahnya naik “membingungkan saya.”

“Dan ketika itu, ketika saya merasakan berakhirnya mimpi Olimpik itu, itu hanya menyayat hati,” tambahnya.

Ashley Wagner at the 2018 Prudential U.S. Figure Skating Championships
Wagner, dari persembahan Skate Percuma Jan 5 di Auction Skating A A.S..Getty Images

Wagner berkata dia merasakan bahawa ketiga-tiga wanita yang telah menamakan Team USA – Bradie Tennell, Mirai Nagasu dan Karen Chen – benar-benar layak mendapat tempat mereka.

“Pada penghujung hari, berdasarkan kriteria pemilihan, mereka benar-benar membuat panggilan tepat dengan pasukan ini,” katanya.

Ditanya sama ada dia merasakan hakimnya lebih keras daripada pesaing lain, Wagner menegaskan bahawa skornya dalam pertandingan kedua minggu lalu lebih rendah daripada yang pernah diperolehnya pada awal musim ketika dia telah meluncur dengan kecederaan.

“Saya berakhir di mana saya berakhir,” katanya.

Di dalam kontroversi skating Olimpik Ashley Wagner

10 Januari01:55

“Saya mempunyai banyak pengalaman dalam sukan ini, dan saya tahu apa yang saya kerap bermain seperti mana dan biasanya saya jatuh. Saya dibenarkan untuk mempersoalkan perkara, tetapi hanya mempersoalkan perkara dalam hubungan dengan saya sendiri, “tambahnya.

“Saya fikir gadis-gadis ini mendapat tempat mereka dan saya sangat teruja untuk mengambil langkah ke belakang.”

Wagner, yang akan menjadi pengganti pada pasukan Olimpik A.S., berkata dia tidak mahu menafikan keupayaan wanita yang menuju ke Korea Selatan.

Dia menangkap tempat di pasukan 2014 ke Sochi walaupun dia menduduki tempat keempat pada kejohanan A.S.. Hakim memutuskan untuk menganggotainya di pasukan Olimpik berdasarkan badannya ketika itu.

“Saya berada di kedudukan di mana orang telah cuba untuk mengambil legitimasi saya untuk berada di dalam pasukan dan saya tidak akan mahu melakukan itu kepada atlet lain, jadi saya fikir ketiga-tiga gadis itu pergi ke Sukan Olimpik, Pasukan Amerika Syarikat mempunyai yang hebat pasukan pergi, “katanya.

Loading...