Apa cerita di belakang tiara? Jawapan kepada soalan perkahwinan diraja anda!

The “I dos” telah dilakukan tetapi perayaan itu berterusan sebagai Putera Harry dan bekas Meghan Markle – kini Duchess of Sussex – meneruskan hari dengan penuh kegembiraan dan keadaan mereka.

Walau bagaimanapun, untuk penonton, beberapa soalan pembakaran berkaitan perkahwinan masih tidak dijawab.

Tetapi jangan risau, kami telah mendapat perlindungan!

Tiara yang mana Meghan akhirnya memakai?

Sebelum pengantin perempuan itu keluar dari perjalanannya dan masuk ke Kapel St. George, buzz itu adalah tentang mana tiara yang dia pakai – atau bahkan jika dia mengikuti tradisi dan memakai tiara sama sekali.

Nah, lelaki berusia 36 tahun itu pasti terjebak dengan tradisi dan melancarkan persembahan pagi Sabtu yang berkilau.

Meghan Markle's tiara on her wedding day
Ratu sendiri meminjam Meghan Markle sebagai tiara khas untuk hari besar. HARI INI

Ratu Elizabeth II meminjamkan duchess tiara yang berlapis berlian yang dipakai oleh Queen Mary. Menurut istana, “Bandeau berlian adalah bahasa Inggeris dan dibuat pada tahun 1932, dengan bros entre bertarikh 1893.”

Siapa pengkhotbah Amerika yang menyampaikan khutbah?

The Rev. Michael Bruce Curry menyampaikan ucapan yang penuh semangat dan bergerak tentang cinta dan kesatuan di Kapel St. George, tetapi bagi banyak orang yang menyesuaikan diri dengan pernikahan diraja, dia seorang misteri.

Walau bagaimanapun, untuk ahli-ahli Gereja Episcopal, dia sangat akrab.

Pernikahan Diraja: Lihat khotbah penuh Michael Curry

19.1.201813:44

Kari, yang dilahirkan di Chicago, adalah presiden Gereja Episcopal dan orang Afrika-Amerika yang pertama yang pernah memegang jawatan itu.

Sudah tentu, dia bukan satu-satunya anggota paderi untuk berdiri dan bercakap sebelum Harry dan Meghan. The Archbi Canterbury, Justin Welby, merasmikan acara itu dan dekan Windsor, Rev. David Conner, menjalankan perkhidmatan.

Selebriti mana yang berada dalam senarai tetamu?

Perkahwinan Duke dan Duchess of Sussex bukan semata-mata majlis diraja – ia adalah persembahan bintang-bintang!

Perkahwinan Diraja: Clooneys, Beckhams tiba di Windsor Castle

19.1.201801:46

Sebagai tambahan kepada orang bangsawan yang berkumpul, terdapat A-listers dan semua penghibur dari A.S., U.K dan seterusnya, termasuk Oprah Winfrey; George dan Amal Clooney; Serena Williams dan suami Alexis Ohanian; David dan Victoria Beckham; Elton John; Idris Elba; James Corden; dan ramai bekas pengantin “bekas” pengantin perempuan.

Siapa yang melakukan sambutan waktu makan tengahari?

Istana Kensington mengumumkan bahawa Elton John – seorang sahabat ibu Harry, puteri Diana yang terakhir – yang ditunaikan untuk para tetamu.

“Sir Elton tampil untuk pasangan yang baru berkahwin sebagai pengakuan mengenai hubungan rapatnya dengan Putera Harry dan keluarganya,” kata istana dalam satu kenyataan.

Siapa ibu Meghan?

Ibu pengantin perempuan memainkan peranan penting dalam perkahwinan, walaupun dari kerusi barisan depannya, kerana dia adalah satu-satunya ahli keluarga Meghan untuk hadir.

Tetapi siapa dia?

Meghan Markle's mother, Doria Ragland, at the royal wedding
Doria Ragland mengambil tempat duduknya sebelum permulaan majlis perkahwinan.Dominic Lipinski / AP

Nah, Doria Ragland, yang hanya bertemu ratu satu hari sebelum pernikahan, adalah seorang wanita istimewa, dan jika anda memerlukan bukti itu, baca saja kata-kata anak perempuannya sendiri mengenai perkara itu.

“Dreadlocks, cincin hidung, instruktur yoga, pekerja sosial, semangat bebas, kekasih kerepek kentang & tepung lemon,” Meghan menulis pada laman webnya sekarang yang tidak berfungsi The Tig kembali pada tahun 2014. “Dan jika DJ memanggil Al Soul’s soul classic Saya, ‘lupakan saja, dia akan berpusing-pusing ke dalam tarian kecil yang paling indah yang pernah anda lihat, mengayunkan kepalanya dan merapatkan jari-jarinya ke pukulan seperti dia sedang menari sejak rahim dan kamu akan tersenyum. boleh membantu, anda akan melihatnya dan anda akan berasa gembira. “

Siapa suami pertama Meghan?

Perceraian pernah jarang berlaku di kalangan raja-raja Inggeris, tetapi hari ini, ia tidak lagi menjadi jalan cinta. Bapa Harry, Putera Charles, sudah tentu bercerai, dan isteri Charles, Camilla, seorang penceraik.

Oleh itu, tidak ada skandal bahawa Meghan pernah berkahwin dengan yang lain – dan tidak mengejutkan jika peminatnya dan pemerhati kerajaan tidak pernah mendengarnya.

Meghan Markle and ex-husband Trevor Engelson
Markle telah berkahwin dengan Engelson selama hampir dua tahun.Michael Kovac / WireImage

Pada tahun 2011, beliau berkahwin dengan Trevor Engelson, yang kini menjadi pengeluar eksekutif kebangkitan TV “Heathers.” Tetapi mereka adalah kesatuan yang pendek. Pasangan yang mantan bercerai dan bercerai pada tahun 2013.

Bagaimana dengan cincin diraja itu?

Tidak seperti abang Harry, Putera William, putera muda memutuskan untuk memakai band perkahwinan. Tetapi macam apa?

Bagi Harry, Cleave dan Company membuat band platinum dengan kemasan bertekstur. Dan semasa dia dan Meghan adalah set yang sepadan, cincin mereka tidak.

Meghan Markle shows her wedding ring
Duchess of Sussex yang baru bertajuk mempamerkan cincin perkahwinannya sambil melambai-lambai dengan harapan.JOHN SIBLEY / AFP – Getty Images

Bagi pengantin perempuan, para perhiasan mencipta cincin dari sepotong emas Welsh – hadiah dari ratu – yang berjalan sempurna dengan cincin pertunangannya. Tahun lepas, keturunan raja mendedahkan bahawa Harry mempunyai tangan dalam reka bentuk cincin itu, yang menawarkan berlian yang pernah dipunyai oleh ibu tirinya, Princess Diana.

Dan icing pada kek perkahwinan?

Menjelang perayaan, tukang roti memberi pandangan mengintip pada apa yang kelihatan seperti kek perkahwinan, tapi itu tidak dibandingkan dengan pahit yang diekstrak dan dihiasi sepenuhnya.

Lihatlah keindahan ini:

Pencuci mulut lemon elderflower yang lazat itu mengambil 200 lemon, 500 biji telur dan 10 botol elderflower yang mesra – apatah lagi dosis mentega dan gula yang besar.

Manis!

Perkahwinan Diraja: Putera Harry mengangkat tudung Meghan Markle

19.1.201806:50