Amanda Knox: Saya mahu pulang ke Itali untuk melihat seorang yang istimewa

Amanda Knox menghabiskan empat tahun hidup mimpi ngeri di penjara Itali sebelum akhirnya dibebaskan atas pembunuhan yang tidak dilakukannya.

Dia enggan pulang ke Itali untuk mendapatkan semula pada tahun 2013, tetapi setelah dibebaskan dari semua tuduhan oleh Mahkamah Agung Itali tiga tahun yang lalu, dia sedang mempertimbangkan untuk kembali ke tempat yang sangat menderita untuk satu alasan.

Amanda Knox membuka sabitan salahnya, pertunjukan baru

May.04.201810:52

“Saya sebenarnya mahu pulang ke Itali,” kata Knox kepada Megyn Kelly pada hari Jumaat. “Ibu saya fikir saya gila, tetapi ada satu orang yang saya perlu lihat, terutama sebelum dia melepasi.

“Saya bukan orang yang beragama, tetapi sahabat saya sepanjang proses ini adalah pendeta penjara, dia kawan baik saya di sana.”

Saulo Scarabattoli menghiburkan Knox selama empat tahun di Penjara Capanne dekat Perugia selepas dia pada mulanya dijatuhi hukuman 26 tahun pada 2009 kerana pembunuhan rakan sekelasnya di Britain, Meredith Kercher. Anak lelaki berusia 21 tahun itu didapati mati di rumah yang dikongsi bersama dengan Knox pada tahun 2007.

Knox dan bekas teman lelaki Raffaele Sollecito dibebaskan atas rayuan dan dibebaskan pada tahun 2011. Pada tahun 2014, Knox menjalani satu lagi pengalaman pahit ketika kedua-dua mereka disahkan semula ketika dia tinggal di rumah di Seattle. Dia dan Sollecito kemudian dibebaskan semula pada tahun 2015 oleh mahkamah tertinggi Itali.

Amanda Knox: ‘Saya suka bercakap dengan Stormy Daniels’

May.04.201805:24

Knox telah menulis bahawa dia merenung bunuh diri semasa berada di penjara, tetapi Scarabattoli membantunya mendapatkannya.

“Dia berada di sana untuk saya apabila keluarga saya tidak dapat kerana mereka tidak boleh masuk ke penjara dengan saya,” katanya. “Dia berada di sana pada hari terakhir, memegang tangan saya dan berkata, ‘Anda sudah tua 40 tahun dalam empat (tahun). ‘ Saya perlu jumpa dia lagi. “

Knox, 30, kini menggunakan pengalaman itu di Itali untuk membantu wanita lain yang telah dibantah, diperdaya dan dipukau oleh media dan orang awam. Dia menceritakan kisah mereka dalam pertunjukan Facebook Watch baru yang dipanggil “The Scarlet Letter Reports,” yang akan dikeluarkan pada hari Rabu sepanjang bulan ini.

Orang asli Seattle meneroka harga yang banyak wanita membayar untuk membicarakan ketidakadilan dan bagaimana mereka digambarkan oleh media.

Dia juga bercakap dengan Kelly tentang budaya tabloid penyamaran perempuan dan lain-lain bentuk wanita yang mencemarkan. Dia meneruskannya semasa percubaannya, yang disebut sebagai “Foxy Knoxy” dan dituduh dengan salah membunuh Kercher dengan Sollecito sebagai sebahagian daripada ritual seks pelik.

Amanda Knox: Saya masih terlepas Meredith Kercher

Nov.02.201700:41

“Saya sangat sensitif terhadapnya,” kata Knox. “Saya mempunyai beberapa penyokong saya yang telah berkata kepada saya, ‘Apa yang berlaku kepada anda adalah tragis, tetapi anda tidak memintanya. Orang-orang lain, mereka memintanya. ‘

“Bagi saya, masalah ini tidak, ini adalah mentaliti pitchfork yang kita semua berurusan dengan.”

Knox percaya bahawa pengguna tabloid terlibat dalam wanita yang mencemarkan.

“Itulah yang dikatakan oleh Monica Lewinsky, sama ada anda memakan binatang itu dengan memakan wanita-wanita lain,” katanya. “Cara anda menghentikannya ialah anda berhenti menyokong negativiti di dunia dan anda menyokong sejenis kewartawanan yang objektif dengan integriti tetapi juga memerlukan belas kasihan dan konteks ke persamaan.

“Kesedaran diri adalah penyelesaian kepada masalah ini, ia adalah kami, dan mengetahui apa pilihan yang kami buat dengan mengambil maklumat yang kami makan.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.