Alicia Machado, mantan Miss Universe dihiburkan oleh Donald Trump, kata penghinaan menyumbang kepada gangguan makan

Bekas Miss Universe yang menjadi berita utama untuk dipanggil “Miss Piggy” oleh Donald Trump menyatakan kejutan bahawa namanya muncul semasa perdebatan presiden minggu ini, tetapi berkata dia berharap kisahnya akan membantu memantapkan sokongan untuk Hillary Clinton.

Alicia Machado, yang memenangi pertandingan 1996 ketika dimiliki oleh Trump, mengatakan kepada TODAY’s Natalie Morales dalam satu temu bual bahawa penghinaan rutin penamaan Parti Republik mengambil keyakinannya dan menyumbang kepada gangguan makan yang dia berjuang selama bertahun-tahun untuk mengatasi.

Donald Trump tidak berubah sejak saya menyedihkan lemak pada tahun 1996, kata Alicia Machado

Sep.28.201603:01

“Miss Piggy, Miss Housekeeping, Miss Eating Machine,” kata Machado mengenai nama-nama Trump memanggilnya selepas dia memenangi pertandingan tersebut. Itu benar-benar normal untuknya, pada masa itu. “

Dia berkata dia hanya remaja pada masa itu.

“Anda tahu, dengan usia 18 tahun, ketika anda membesar, itu sangat mengerikan bagi saya,” kata penduduk Venezuela itu. “Harga diri saya (berada) di atas lantai.”

Bekas Miss Universe Alicia Machado
HARI INI

Machado telah menjadi penyokong yang amat bersemangat untuk penyokong Hillary Clinton dan lebih awal menyertai iklan untuk Demokrat di mana dia menerangkan Trump sebagai seseorang yang “menanggung banyak dendam dan pelabuhan perkauman yang mendalam.”

Namun, dia terkejut apabila Clinton membawakan kisahnya di televisyen kebangsaan pada malam Isnin semasa perdebatan pertamanya terhadap Trump.

“Nama beliau Alicia Machado, dia menjadi warganegara A.S. dan anda boleh bertaruh dia akan mengundi November ini,” kata Clinton sambil menggunakan kisah itu sebagai bukti pengorbanan wanita yang telah lama meninggal dunia oleh Trump.

Keesokan harinya, Trump melancarkan serangan terhadap Machado

“Orang itu adalah seorang Miss Universe dan dia adalah yang terburuk yang pernah kita alami, yang paling teruk. Terburuk yang mutlak, dia tidak mungkin,” katanya semasa temu bual mengenai “Fox and Friends.”

Semasa wawancara pada Howard Stern 1997, Trump memberitahu beliau bahawa Machado telah memperoleh kira-kira 55 pound dalam tempoh 9 bulan.

“Dia seperti mesin makan,” kata Trump, yang pernah membawa kru kamera untuk memainkan filem Machado.

Siapa Alicia Machado?

September.27.201601:18

Tetapi Machado berkata, dia hanya mendapat sejumlah £ 18 selepas kemenangannya.

Hari-hari ini, Machado berkata dia berfikir tentang kesan Trump akan mempunyai seseorang seperti anak perempuannya sendiri jika dia memenangi jawatan.

“Orang yang saya tahu, saya melihat setiap ucapannya dan saya melihatnya menjadi semakin teruk dan saya melihatnya lebih berbahaya dan lebih merosakkan,” katanya..