7 ahli keluarga yang sama, termasuk 5 anak, terbunuh dalam kemalangan kereta semasa bercuti

Lapan orang, termasuk dua ibu dan lima anak yang keluar dari bandar untuk percutian keluarga musim panas, terbunuh dalam kemalangan kereta di Oregon pada hari Isnin.

Erika Carter Boquet, 29, memandu di sebuah lebuh raya timur timur Oregon apabila sebuah kenderaan di lorong yang mendarat melepasi dan bertembung dengan keretanya, menurut polis negeri.

Bouquet dibunuh bersama tiga anaknya: Isabella, 11; Elisabeth, 8; dan Tytis, 6. Seorang wanita lain di dalam keretanya, Kyla Brown, 28, juga meninggal bersama dua anak lelaki Brown, Arianna, 10, dan Xavier, 2.

Erika, Bella, Elisa and Tytis
Erika Boquet, di atas, dan tiga anaknya terbunuh, ketika kenderaannya bertembung dengan sebuah kereta di Oregon pada hari Isnin. Seorang wanita dan dua anaknya juga meninggal dunia. gofundme.com

Kemalangan itu juga membunuh pemandu kenderaan lain, Mark Robert Rundell, 48.

Brown adalah teman wanita bapa Boquet, Louis Johnson, menurut KOMO News.

Kedua-dua wanita itu memuatkan lima orang anak mereka ke dalam kenderaan pada Isnin pagi di rumah mereka di Tacoma, Washington, dan menuju ke Las Vegas untuk percutian keluarga. Johnson sudah ada di Nevada ketika dia mengetahui tentang tragedi ini.

“Mereka sangat muda, seluruh dunia berada di hadapan mereka,” kata Johnson kepada KOMO News.

Beliau berkata perjalanan itu adalah percutian keluarga istimewa untuk anak perempuannya, Erika.

“Saya fikir dia turun bercuti adalah cara saya dapat menunjukkannya itu, anda tahu, ‘Anda melakukan yang baik. Saya percaya kepada anda. ‘ Dan kemudian buat ini berlaku, “katanya.

Lelaki Utah sengaja jatuh pesawat ke rumahnya sendiri, kata polis

Ogos.14.201800:23

Saudara lelaki Boquet, Jesse Tate, memberitahu The Oregonian bahawa kakaknya memberi sukarela di sebuah untung berasaskan Tacoma yang dia cipta untuk membantu menyediakan sumber kepada keluarga berpendapatan rendah.

“Dia keluar, dipuji, berkawan di mana-mana dia pergi, dan anak-anaknya mengejarnya,” kata Tate. “Mereka semua hanya mengambil berat tentang semua orang di sekeliling mereka.”

Tate mencipta laman GoFundMe untuk membantu membayar kos pengebumian.